kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Anne, korsanlar bizi kaçırabilir'

31.10.2008
Aden'de kaçırılan Türk gemisinin 4'üncü kaptanı Umut, annesiyle geçen pazar yaptığı konuşmada, "Korsanlar kaçırabilir" demiş..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Anne, korsanlar bizi kaçırabilir'
Aden Körfezi'nde Somalili korsanlar tarafından 20 mürettebatıyla kaçırılan Yasa Neslihan adlı Türk gemisiyle henüz irtibat kurulamadı. NATO'ya ait 2 harp gemisinin yakın takibe aldığı gemi, Eyl Limanı'na doğru yol alıyor. Kaçırılan gemideki 20 mürettebatın aileleri ise endişeli bir bekleyiş içinde. Geminin dördüncü kaptanı Orhan Umut Yakın daha önce stajyer olarak görev aldığı gemide bir ay önce işe başladı. Yakın, en son geçen pazar İzmir'deki annesini arayarak, "Burada korsanlar var bizi kaçırabilirler" dedi.

AİLELER ENDİŞELİ
Geminin başmühendisi Yalçın Eygül'ün Kırklareli'ndeki eşi Özlem Eygül ise merakla haber bekliyor. 7 yıldır eşinin aynı şirkette çalıştığını anlatan Eygül, "Gemi kaçırılmadan bir gün önce konuştuk. 'Aden Körfezi'ne girdik. Sorun yok' dedi. Daha sonra geminin kaçırıldığı haberini aldık" diye konuştu. Gemide "usta gemici" olarak çalışan 27 yaşındaki Mustafa Akut'un Silifke'nin Taşucu beldesindeki evinde de durum farksız. Annesi Emine Akdeniz, "Geminin kaçırıldığı gün oğlumun doğum günüydü" diyerek gözyaşı döktü. 3 ay önce evlendiği eşini 38 gündür göremediğini ifade eden Pakize Akut ise, "Son görüşmemizde doğum gününü kutladım. Bana iyi olduğunu ve kendisini merak etmemem gerektiğini söyledi. Aynı gün akşam kaçırıldı" dedi.

İŞTE MÜRETTEBAT
Birinci kaptan İbrahim Örnekoğlu, 2. kaptan Cemil Beyaz, 3. kaptan Mecit Çavuşoğlu, 4. Kaptan Orhan Umut Yakın, baş mühendis Yalçın Eygül, 2. mühendis Bülent Ayducan, 3. mühendis Gazanfer Köksal, elektrik zabiti Özgür Çiçekçi, güverte reisi Mehmet Suat Büyükcivelek, makine reisi İsmail Gürlek, usta gemici Mustafa Akut, Aykut Karaman, Rıfat Çolak, Hilmi Dalgıç, Dursun Ekinci, yağcı Yüksel Doğan, Murat Çeliker, aşçı Özkan Fındık, kamarot Osman Seval ve stajyer makineci Mehmet Fatih Tuncel.

Ercan SARIKAYA-Fatih ŞENDİL Hasan ERŞAN-Mustafa KAYAErdoğan YAPIK-Deniz KARA/SABAH
Haberin fotoğrafları