kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Başarılarla dolu hafta

Geçen hafta bir avuç dostumun başarılarıyla dolu geçti. Ve ben, onların mutlu günlerine yetişebilmek için oradan oraya koşup durdum.
Cumartesi gecesi, Ferzan Özpetek'e İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen bir nişanın İtalyan Büyükelçisi tarafından sunulması töreni vardı, Tepebaşı'ndaki Casa d'İtalia'da...
Gerçi ben gidemedim, ama Ferzan dostumu buradan kutlamak istiyorum.
Pazar günü, o inanılmaz yağmurun altında, o geceki popüler deyimle 'adeta yüzerek' Çiçek Bar'a ulaştık: Sevgili Osman Şengezer'i anılarının ve sahne deneyimlerinin yeni dökümü olan 'Dekor ve Kostümlü Anılar'ın tanıtımında yalnız bırakmamak için...
Gerçi yalnız olması söz konusu değildi; deyim yerindeyse 'bütün İstanbul' oradaydı. Sevgili Osman'a daha nice dekor-kostüm mucizeleri diliyorum.
Pazartesi akşamı Yıldız Sarayı girişindeki Mimarlar Odası binasına koştum: Odanın yeni kitabı Edebiyatçı Mimarlar Antolojisi'nin tanıtım kokteyli için... Kitapta benim de bir yazım vardı. Asıl önemlisi, yazıya heves eden mimarların çokluğuydu ve kitap bunun iyi bir kanıtı olmuştu. Oradan da Yıldız Parkı'ndaki Malta Köşkü'ne koştum. Çünkü, eskiden sadece adını bildiğim, ama uzunca zamandır filmlerin basın gösterimlerine katıldığı için ahbap olduğumuz değerli yazar Sabahat Emir'in yeni kitabının tanıtım kokteyli vardı.
Sabahat Hanım, bu gösterilere hep ablası Kadriye Hanım'la geliyordu. Böylece bu yazar ve sanatçı iki kızkardeşi tanımış ve dostlarımız arasına katmıştık. Ama, Kadriye Hanım yakın zamanda vefat etti. Sabahat Hanım uzun zaman kendine gelemedi. Sonra hayata döndü.
Ve kardeşine güzel bir kitap armağan etti: Sevginin Adı Kadriye... Onu da, duygu yüklü bu kitabı için kutluyorum.