kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olursa olsun programınız iyi olsun!

29.10.2008
Dolu dolu bir hafta sonu planlamak için az zaman kaldı. Ayşe Özyılmazel, kararsızlar için cuma akşamından pazar akşamına kadar sinemalı, danslı bir program hazırladı..
Sizi bilmem ama ben genelde anlık program yapan insanlardanım. Her adımımı önceden bilirsem, eğlenmeye ve tek bir mekâna bünyeyi programlarsam yılbaşı hüsranı yaşayacağımı düşünürüm.
Tabii hafta sonu geldi mi evde duramam, dört duvar arasında kalamam, İstanbul'un tadını çıkarmadan duramam. Hal böyleyken üşenmiyorum ve size bu hafta sonunun süper eğlence seçeneklerini sunmaktan gurur duyuyorum. Belki bir yerde karşılaşırız, ne dersiniz?

SÜSSÜZ PÜSSÜZ CUMA

Eğer bu eki gününde yani cuma okuyorsanız, işten çıkmak için sabırsızlanıyorsunuz demektir. Peki ne yapmalı? Saatler 18.00'i gösterdi mi işten kaçmalı, o anki ruh halinize bakmalı. Sanırım ben bu hafta cuma gecemi en rahatından geçirmek istiyorum.
Önce az süs, bol eğlence isteyenlere tavsiyelerimi vereyim bari. Adres belli: Beyoğlu! İlle de Asmalımescit'e gidilir, göze kestirilen bir yere arkadaşlarla girilir. Ki benim hedefim yine Otto! Önce yorgunluk içkileri alınır, sonra yemeğe geçilir. Otto'nun çıtır çıtır pizzalarına hayır diyebilen var mı acaba? "Yok ben pizza yemem," diyorsanız, buyurun Nevizade'ye. Hafta içi bütün restoranların içi, dışı, terası tıklım tıklımdı.
Soğuklar vurmadan Nevizade'de rakı-balık keyfi de kaçmaz hani.
Sonra benim programım belli; cuma gecesi 22.00'de Beyoğlu Balans'ta Nev konserine giriş yapacağım. Eskiden her cuma Hayal Kahvesi'ne abone olmuştuk Nev yüzünden. Sonra Hayal'de Nev hayal oldu ve ben aylardır bu geceyi bekliyorum. Tabii önden gidip yerinizi kapmazsanız Balans çok konforlu bir mekân değil.
Bu program kesmediyse, alternatifimiz de var canım.
Maçka'da eski Cahide'nin yerinde açılan Al Jamal'e gidip şahane Lübnan yemekleri eşliğinde göbek taşına çıkıp dansözlerle göbek atabilirsiniz.
Aa! Doğum gününüz mü? O zaman Al Jamal'in özel 'Harem Odası'nı fiks mönü fiyatına arkadaşlarınıza kapatabilirsiniz.

DOLU DOLU CUMARTESİ
Gelelim cumartesiye. Hava güzelse ille de dışarıda kahvaltı etmeli. Siz deyin Rumeli Hisarı Kale'de ya da Bebek Kahve'de, ben diyeyim Suadiye Beyaz Fırın'da ya da Kanyon'da Le Pain'de... Gazetelerinizi okudunuz, kahvaltınızı ettiniz, köpüklü kahvenizi de içtiniz mi? Süper! O zaman şimdi seçenekleriniz karşınızda.
Her ne kadar kriz hepimizin belini kırsa da 30 Ekim-2 Kasım arasında dünyanın en lüks tüketim ürünleri CNR Expo Fuar Merkezi'nde. Gidin en lüks saatleri, mücevherleri, yatları ve otomobilleri görün.
Bakalım çıkışta kendinizi nasıl hissedeceksiniz? İsterseniz İstanbul Modern'deki 'İnsan Halleri' ve 'Suyun Bir arada Tuttuğu' sergilerini gezebilirsiniz.
Akşam oldu mu? Kalabalığa karışmak istemeyenlere tavsiyem yemek-sinema programı. Üç Maymun'u hâlâ görmediyseniz masa sohbetlerinde yabancılaşmamak için mutlaka izleyin.
"Yok ben eğleneceğim!" diyorsanız, BKM Mutfak'ta Yılmaz Erdoğan'ın öğrencileri Çok Güzel Hareketler Bunlar'la karşınızda.
21.00'de orada olun ama...
Dans etmek isteyenlerse dans müziğinin önemli ismi Martin Solveig'in performansını kaçırmasınlar bence. Yer: Zincirlikuyu Airport Club! Hadi dans edin canım.

SAKİN BİR PAZAR
Ve son günümüz pazar. Benim pazar programım fikstir. Sabah gazeteler alınır, doğru kahvaltıya gidilir. Sizin favori mekânınız elbet vardır ama benimki anne kahvaltısını bulabileceğim Nişantaşı City's'deki It's a Joke. Annenizin yumurtası, nefis ekmekler, ince belli bardakta çay, poğaçalar, bal-kaymak...
Haftayı böyle kapatmak, hele ki dostlar varsa nefis.
Alternatif pazar sabahı programı ise Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi'ndeki Bilsar binasına gitmek. Sabah 11.00'de Dot Tiyatrosu'nun yeni oyunu Vur/Yağmala/Yeniden'i izlemek ve çıkışta fuaye alanında oyuncularla kahve-kruvasan keyfi yapmak.
Tabii pazarın vazgeçilmezi ille de sinema programı... Ve finalde halim kaldıysa balık.
"Balık en güzel nerede yenir?" derseniz...
Kandilli İskelesi'ndeki Suna'nın Yeri'nde biiir, Rumelikavağı'ndaki Kahraman'da ve Arnavutköy'deki Adem Baba'da.
Alın size program, seç beğen ne yapacağını bilemeyen okur! Ne demişler: "Parana geçer hükmün!" Benden tavsiyeler bu kadar. Herkese keyifli hafta sonları.
Haberin fotoğrafları