kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Babam ve Oğlum'' Kazakistan'da

Giriş Saati : 30.10.2008 13:00
Güncelleme : 30.10.2008 17:27
Yeni Haber
Yönetmen Çağan Irmak'ın ''Babam ve Oğlum'' filmi, ''Türkiye'den Film Var'' projesi kapsamında Kazakistan'ın Almatı kentinde gösterildi.

Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, SİNEBİR ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve Türk dünyasından 5 ülkeyi kapsayan ''Türkiye'den Film Var'' etkinliğinin ilk ayağı Kazakistan'da gerçekleştirildi.

Almatı'da düzenlenen gösterimde ''Babam ve Oğlum'' filmi, Kazak izleyiciyle buluştu. Gösterime, filmin başrol oyuncusu Fikret Kuşkan ile SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş de katıldı.

Kazakça alt yazılı olarak gösterilen filmin galasına, Kazak sinemacılar ile gençler özel ilgi gösterdi. Filmin bitiminde düzenlenen imza gününde uzun kuyruklar oluşturan genç kızlarla sohbet eden Fikret Kuşkan, filmin beğenilmesinden çok memnun kaldı. Kuşkan, kazak gençlerle fotoğraf çektirip imza dağıttı.

''Babam ve Oğlum''un galasının ardından SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş ve oyuncu Fikret Kuşkan, Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen konferansa katıldı. Türk sineması hakkında öğrencilerle söyleşen Kuşkan, Kazakistan'da film yapmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi. İsmail Güneş de Kazakistan'ın ardından ''Türkiye'den Film Var'' projesinin ikinci ayağının Kırgızistan'da gerçekleştirileceğini belirtti. Kazakistan'da bugüne kadar 35 mm olarak hiç Türk filminin gösterilmediğini belirten Güneş, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin bu tür organizasyonların artmasına bağlı olduğunu da ifade etti.

Türk sinemasının Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde tanıtımını amaçlayan ''Türkiye'den Film Var'' projesi kapsamında 9 Türk filmi gösteriliyor.

Projenin ikinci ayağı olan Kırgızistan'da 1 Kasımda ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' gösterilecek. Geçen aylarda ölen Cengiz Aytmatov'un anısına gösterimi yapılacak filmin galasına, filmin özgün müziklerini besteleyen Cahit Berkay da katılacak.

AA