kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Eşcinseller nikah kıyabilir"

Giriş Saati : 30.10.2008 12:14
Güncelleme : 30.10.2008 17:27
Yeni Haber
İspanya Kralı Juan Carlos'un eşi Kraliçe Sofia'nın 70. yaş günü dolayısıyla yayınlanan kitapta, Kraliçe, eşcinsellerin aralarında nikah kıyabileceğini ancak bunu "evlilik" olarak adlandırmamaları gerektiğini belirtti.

Yunanistan kraliyet ailesinden gelen ve Juan Carlos ile evlendikten sonra 46 yıldır İspanya'da yaşayan Kraliçe Sofia, 2 kasımda kutlayacağı 70. doğum günü vesilesiyle yazar Pilar Urbano tarafından kaleme alınan, "Çok Yakından Kraliçe" adlı kitapta, ilk defa siyasetten, monarşiden, sosyal hayattan samimiyetle bahsetti.

İspanya'da sosyalist Zapatero hükümetinin eşcinsellere tanıdığı evlilik hakkını üstü kapalı eleştiren Kraliçe, "Aynı cinsiyetten kişilerin birlikte olmalarını anlayabilir, kabul edebilir ve buna saygı gösterebilirim, ama eşcinsel oldukları için gurur mu duyuyorlar? Neden bundan dolayı gösteriler yapıp tırların üzerine çıkıyorlar? Eğer tüm eşcinsel olmayanlar gösteri yapmaya başlarsa trafik felç olur. Eğer bu insanlar birlikte yaşamak, damatlık ve gelinlik giymek, nikah kıymak istiyorsa bulundukları ülkelere göre buna hakları olabilir. Ama bunu evlilik olarak adlandırmasınlar, çünkü değil. Bir sürü isim var: sosyal sözleşme, birleşme sözleşmesi..." ifadesini kullandı.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun "genç ve işinde ateşli" olduğunu kaydeden Kraliçe, başbakanın kibirli olmadığını belirtti. Kraliçe Sofia, İspanya'nın ilk kadın Savunma Bakanı Carme Chacon için de "Birçok ülkede kadın Savunma Bakanı var. Bir kadın erkeğin fiziksel gücüne sahip değil, ama ordular kaslarla yönetilmiyor" ifadesini kullandı.

Sofia, özellikle Katalonya bölgesinde monarşi karşıtı gençlerin kraliyet ailesine ait fotoğrafları yakması konusunda da bu tip gösterilerden hiç endişelenmediğini, yakılanların sadece fotoğraf olduğunu ifade etti.