kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İnşallah Obama'

30.10.2008
Guardian'ın konuştuğu bir Arap'ın bu sözleri, Ortadoğu'da Müslüman olduğu iddia edilen ABD Başkanlığı'nın Demokrat adayı Obama'ya desteği özetliyor..
ABD'de Irak'ın işgal edildiği, İran ile ilişkilerin savaş tehditlerine vardığı, ekonominin çöktüğü 8 yıllık Başkan George W. Bush dönemini noktalayacak seçimlere 5 gün kaldı. Dünyada şimdi cevap bekleyen soru Bush sonrası Beyaz Saray'a başkan olarak girecek kişinin adı. Bir yanda Bush'un Cumhuriyetçi Parti'sinin adayı 72 yaşındaki Vietnam gazisi adayı John McCain, diğer yanda 'değişim' rüzgârları estiren, seçilirse ABD'nin ilk siyahi başkanı olarak tarihe yeni bir sayfa açacak Demokrat aday Barack Obama.

MERAKLA KARIŞIK
Dünyanın süper gücü olarak kendi dış politikası ile dünyayı da şekillendiren ABD'ye seçilecek başkan Amerikalılar kadar tüm dünya insanlarını ilgilendiriyor. Özellikle de ABD'nin en etkin olduğu Ortadoğu'daki Arap ülkelerinde yaşayan vatandaşları. İngiliz Guardian gazetesi "İnşallah Obama" başlığını attığı haberinde Arapların büyük çoğunluğunun 4 Kasım'da Demokratların adayı Obama'nın zaferini merakla beklediğini yazdı.

'YA MÜSLÜMANSA'
Nedeni ise Ortadoğu'da sorunlara Cumhuriyetçiler'den farklı olarak 'diyalogla çözüm' seçeneği sunan Obama'nın getireceği yeniliklere duyulan heyecan. Gazete yazarının nabzını tuttuğu Araplar'dan biri "Ya bir de iddia ettikleri gibi Müslümansa Bush'un Amerika'sını yıkmak daha kolay olur" diyor. İran Parlamentosu sözcüsü Ali Larijani bile "Obama'yı destekliyoruz. Daha gerçekçi ve rahat" diyor. Arapların akıllarındaki tek şüphe ise Obama'nın İsrail-Filistin sorununa nasıl yaklaşacağı konusundaki belirsizlik...