kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'dan reklam atağı

Giriş Saati : 30.10.2008 10:49
Güncelleme : 30.10.2008 17:27
Yeni Haber
ABD'de başkanlık seçimine altı gün kala, adaylar birbirlerine ağır şekilde yüklenmeye devam ediyor.

Son kamuoyu yoklamalarında önemli bir avantaja sahip görünen Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama, konumunu güçlendirmek amacıyla dün akşam ülkenin en büyük televizyon kanallarında yarım saatlik bir reklam filmi yayınlattı. Seçim kampanyası sırasında 750 milyon dolar gibi rekor bir bağış toplamayı başaran Obama'nın, değişim vurgusu yaptığı film için milyonlarca dolar harcama yaptığı bildiriliyor.

Filmde Obama'nın kalabalıklar önünde yaptığı konuşmalardan kesitler de yer alıyor. Obama konuşmalarında sağlık, eğitim, istihdam konularına değiniyor. Irak'a da değinen Obama, bu ülkeden çekilirken ABD'nin çıkarlarını gözardı etmemeye söz veriyor ve ''ben mükemmel bir başkan olmayacağım, ancak ne düşündüğümü ve tutumumun ne olduğunu her zaman sizlere söyleyeceğime söz veriyorum'' diyor. Demokrat aday, filmde halkın çoğunluğunun vergisinde indirim vaad ediyor. Irak politikasını değiştireceğini belirten Obama, Irak için harcanan paranın bir bölümünü ülke içi harcamalara nakledeceğini ifade ediyor. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain ise, Obama'nın kampanyasına bu kadar çok para harcamasını eleştirdi.

Öte yandan Cumhuriyetçi Partinin adayı John McCain'in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, resmi gezilerine götürdüğü çocuklarının masraflarını devlete ödetmekle suçlanıyor. Demokratlar tarafından hazırlanan bir raporda, Palin'in Alaska valiliği ile bağlantılı görevlerine götürdüğü çocuklarının otel ve diğer özel masrafları için devleti toplam 21 bin dolar zarara soktuğu ileri sürülüyor. Palin'in çocukları ile ilgili bazı gider belgelerinde tahrifat yaptığı da iddia ediliyor. Palin, resmi gezileri sırasında çocuklarıyla birlikte seyahat etmesi konusunda geçen hafta Fox TV'de kendisine yöneltilen bir soruya, ''masraflar devlete yüklendi çünkü bu da işin bir parçasıydı'' demişti.

Obama, kampanyası için toplanan paranın lobiciler veya özel çıkar gruplarından değil halktan toplandığını savundu. Demokrat aday, kampanyasına hazine yardımını da reddetmiş bulunuyor. Kampanyasını Florida eyaletinde sürdüren McCain, Demokrat rakibinin vergileri artırma planının ekonomiye zarar vereceğini savunurken, Senatör McCain, başkan olması durumunda vergileri indirmeyi ve yeni iş imkanları oluşturmayı vaad ediyor.

Kuzey Carolina eyaletinde konuşan Obama ise, McCain'in izleyeciği politikaların sekiz yıllık Bush yönetiminin devamı olacağını söyledi.
Obama, McCain'in, iddia edildiği gibi "asi" karaktere sahip olmadığını aksine Başkan Bush'a yakın davrandığını ileri sürdü. Başkan Bush, kamuoyu önünde önemli ölçüde saygınlığını yitirmiş durumda bulunuyor