kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fransız cerrahtan Kim'i tedavi ettiği iddialarına yalanlama

Giriş Saati : 29.10.2008 10:14
Güncelleme : 29.10.2008 21:16
Yeni Haber
Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'i tedavi etmek üzere bu ülkeye gittiği iddia edilen Fransız beyin cerrahı François-Xavier Roux, bu iddiaları yalanladı.

Telefonla AFP'ye konuşan Fransız cerrah, Çin'in başkenti Pekin'e gittiğinin doğru olduğunu belirttiği açıklamasında, beyin cerrahları ve bilim adamlarıyla buluşmak üzere Pekin'de bulunduğunu ifade etti.

Paris'ten perşembe günü Pekin'e gittiğini ve gelecek hafta Paris'e döneceğini, kendisinin Fransızca konuşan ülkelerin beyin cerrahları topluluğunun aktif bir üyesi olduğunu da belirten Fransız cerrah, Japon Fuji TV'de yer alan kendisinin Pyangyang'a gittiği yönündeki haberi de yalanladı ve Fransız gazetecileri Japon medyasını manipüle etmekle suçladı.

Fransız cerrah, Kim'in sağlık durumuyla ilgili basındaki haberlerin dışında bir bilgisi olmadığını da kaydetti ve "Yılda bir ya da iki kez Kuzey Koreli hastalarım oluyor ve bu hastalardan biri Kuzey Kore liderinin oğullarından biriyse bile, bunu bana söylemedi" ifadesini kullandı.

Fuji TV, Kim'in oğlunun bir Fransız cerrahı ziyaret ettiğini ve daha sonra bu doktorun Pyongyang'a gittiğini ileri sürmüştü. Hatta Japon TV kanalının Paris'teki Charles de Gaule Havaalanı'nda bulunan muhabirleri Fransız doktoru görüntülemiş, nereye gittiğini sormuş ve "Pekin'e" yanıtını almıştı.

Yaklaşık 2 aydır görünmeyen ve beyin kanaması ve felç geçirdiği belirtilen Kim'in sağlık durumu hakkında spekülasyonlar giderek artıyor.

AA