kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'ya beyaz smokinli suikast

28.10.2008
102 kişiyi katlettikten sonra beyaz smokin ve silindir şapka giyerek araçlarını son sürat Barack Obama'nın üzerine sürerek, ön camdan ateş etmeyi planlayan iki genç tutuklandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Obama'ya beyaz smokinli suikast
ABD'de başkanlık seçimlerinde son haftaya girilirken Demokrat Parti'nin siyahi adayı Barack Obama'yı öldürme planı yapan 18 ve 20 yaşındaki iki gencin yakalanması gündeme bomba gibi düştü. FBI'ın geçen hafta Tennessee eyaletinde tutukladığı Paul Schlessman (18) ile Daniel Cowart isimli iki genç, Obama'yı öldürmeyi planlama suçundan mahkemeye verildi.

KATLİAM YAPACAKLARDI
İki kafadarın bir ay önce internet ortamında tanıştığını belirten FBI ajanlarından Jim Cavanaugh, "Obama dışında başka siyahları da öldürmeyi tasarlamışlar. Bir araya gelip 88 siyahı öldürmeyi, 14 siyahın da kafasını kesmeyi planlamışlar. Bu kitlesel kaitliamdan sonra da Obama'yı öldüreceklermiş. Gerçi bunu başaracaklarına inanmasalar da en azından deneyeceklermiş" dedi. Beyazların üstünlüğünü savunanlar için 88 ve 14 sayılarının önemli olduğunu belirten FBI, sanıkların bu kadar çok sayıda insanı öldürme planlarını gerçekleştirmek için gereken parayı da hırsızlık yaparak bulmayı tasarladıklarını belirtti.

ÖN CAMDAN YAYLIM ATEŞ
Mahkemeye sunulan belgelerde, sanıkların beyaz smokin ve silindir şapka giyerek, araçlarını Obama'nın üzerine son sürat sürmeyi ve bu sırada kendisine ön camdan ateş etmeyi planladıkları belirtildi. Sanıkların evlerinde bir tüfek üç de tabanca bulundu. Bu arada Ohio'daki seçim kampanyasında suikasta değinmeyen Obama, iyimser mesajlar verdi. "Bir hafta sonra, korkuya karşı umudu ve statükoya karşı değişimi seçebiliriz" dedi.