kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karzai, güvenliği sağlamakta başarısız olduğunu kabul etti

Giriş Saati : 29.10.2008 14:13
Güncelleme : 29.10.2008 21:16
Yeni Haber
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, hükümetinin ve uluslararası toplumun ülkesinde güvenliği sağlamakta başarısız olduğunu kabul etti.

Karzai, ülkedeki durumun giderek kötüleştiği bir dönemde, Afganistan'ın dört bir köşesinden gelen kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, Taliban rejiminin devrildiği 2001'den beri önemli başarılara imza attıklarını, bununla birlikte ulusun en önemli taleplerinden biri olan güvenliğin sağlanmasında başarısız olunduğunu kaydetti.

Karzai, "Ulusun en önemli taleplerinden biri güvenlikti ve biz ulusa bunu vermeye muktedir olamadık. Hatta durum daha da kötüleşti. Yollarımız güvenli değil, Kandahar'a, Herat'a arabayla gitmek mümkün değil. Hatta Kabil'den 100 kilometre ötedeki Paktia'ya bile gitmek mümkün değil" ifadesini kullandı.

Taliban rejiminin devrilmesinden sonda "hayatın güzel olduğunu" söyleyen Karzai, "Ama şimdi değil. Yoksulluk ve acılara gark olduk" diye konuştu.

İç savaş, yabancı işgali derken, Afganistan bugün dünyanın en yoksul beşinci ülkesi... İşsizlik oranının yüzde 30, ortalama ömrün de 43 olduğu ülkede iktidardan ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonla kovulan Taliban, 2001 yılında ayaklanma başlattı.

Karzai iktidarının son iki yılında ise şiddet olaylarının yoğunluğu, ülkedeki 70 bin yabancı askerin varlığına rağmen ikiye katlanmış bulunuyor.

AA