kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Somali'de intihar saldırıları

Giriş Saati : 29.10.2008 10:58
Güncelleme : 29.10.2008 21:16
Yeni Haber
Somali'de bugün iki ayrı bölgede BM binası dahil bir dizi resmi tesisi hedef alan eş zamanlı 5 intihar saldırısında, Hargeisa'da 25, Bosasso'da 3 olmak üzere toplam 28 kişi hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, ayrılıkçı Somaliland bölgesinin başkenti Hargeisa'da BM Kalkınma Programının bulunduğu bina ile Etiyopya Konsolosluğu ve başkanlık sarayını hedef alan üç intihar saldırısında konsoloslukta 20, başkanlık makamında 3 ve BM binasında 2 ölü olduğunu açıkladı.

Somaliland bölge yönetim sözcüsü İsmail Adani de en az 19 kişinin öldüğünü, ölü sayısının daha da artabileceğini söyledi. Adani, saldırılarda Somaliland Başkanı Dahir Riyale Kahin'in sekreterinin öldüğünü ifade etti.

Bu arada BM sözcüsü Dawn Elizabeth Blalock, BM tesisine düzenlenen saldırıyı doğruladı, ancak ölü ve yaralılarla ilgili bilgilerin henüz kesinleşmediğine dikkati çekti.

İntihar eylemcileri, bugün ayrıca Somali'nin kuzeydeki Puntland bölgesindeki Bosasso'da iki istihbarat tesisini hedef almıştı.

Burada iki asker ile bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Bari Valisi Muse Gelli, 2 intihar eylemcisinin İstihbarat Servisine ait mekanlarda bomba yüklü araçları infilak ettirdiğini, her iki aracın da paramparça olduğunu söyledi.

Gelli, kesin can kaybı sayısıyla ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu, askerlerin tüm kamu binalarını koruma altına aldığını kaydetti.

İntihar saldırılarının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

AA