kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Müteahhitler ayakta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Eren ve yönetim kurulu üyeleri Emin Sazak, Adnan Çebi ve Emre Aykar dün İstanbul'a geldiler.
Bir sohbet toplantısı için buluştuğumuzda, 'Ankara'dan sesimiz duyulmuyor. Hem zaten böylesi bir krizde bizi toplantıya dahi çağırmadılar' diyerek Hükümete sitemde bulundular ve İstanbul'u seçmelerinin sebebini bu yolla Ankara'ya ulaşmak olarak açıkladılar.
Açıkçası Türk müteahhitlik sektörünün yaşanan global krizin dışında ciddi bir kriz yaşadığını ilk kez net olarak sektörün önde gelen isimlerinden duymuş olduk.
'Bizim sorunlarımız küresel mali krizden önce ortaya çıktı' diyorlar ve aslında krizin panzehirinin kendi sektörleri olduğu konusunda çok emin konuşuyorlar. Gördüğüm onlar da en büyük sorunu bankalarla yaşıyorlar.
Hem kamu hem de özel sektör bankaları, koşulların ağırlaşması nedeniyle her hangi bir konuda teklif vermeye dahi yanaşmıyorlarmış. Eren, 'Ne İş Bankası, ne Akbank ne de Garanti. Hiçbiri teklif vermiyor' dedi. Anlattıklarına bakılırsa şu anda devam etmekte olan 500 milyon dolarlık projelerin kredi ihtiyacı var ama bankalarla ilgili bir gelişme yok. Eren, 'Hazine'nin şartlarını yumuşatmaya ihtiyaç var' diyor. Anladığım teminat mektubu konusunun en önemli sorun olduğu şu sıra. Öyle ki Eren, '1 milyar dolarlık riski göze almadığımız için 1 milyar dolarlık işi alamıyoruz" diyor.
Umarım müteahhitlerin İstanbul'dan yükselen sesleri Ankara'dan duyulur.