kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Taklit ettiğim ünlülerden tepki değil destek gelsin

ESİN ÖVET
28.10.2008
'Avrupa Yakası'ndaki 'Sertaç' tiplemesiyle tanınan Yavuz Seçkin, 'Comedya' adlı programıyla iddialı: Hayalini kurduğum bir iş yapıyorum. Taklit ettiğim kişilerden destek bekliyorum..
Komedyenlik dünyasında 12 yıldan beri ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Yavuz Seçkin, yeni programı 'Comedya' ile hayalini kurduğu bir iş yaptığını söyledi. Programının ilk bölümünde 'Kurtlar Vadisi'ndeki 'İskender Büyük'ün taklidini yaptığı için dizinin yapımcılarından 'ihtarname' alan Seçkin, "Bence gösterdikleri tepki yersizdi. Bundan sonra 'Kurtlar Vadisi'nden hiç kimsenin taklidini yapmam" dedi. Mizaha karşı hoşgörülü olunması gerektiğinin altını çizen 'Avrupa Yakası'nın 'Sertaç'ı Yavuz Seçkin, "Tiplemesini yaptığım ünlüler bana destek olsun" çağrısında bulundu.

*YAVUZ SEÇKİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

EMRAH KOMEDİSİ BİTTİ
* Taklit ettiğiniz kişiler sizden şikayetçi oluyor. Emrah ile iki yıl önce mahkemelik oldunuz. 'Kurtlar Vadisi' de 'İskender Büyük'ü taklit ettiğiniz için ihtarname gönderdi...
Ben göz önünde olduğum için kabak benim başıma patlıyor. Belki de birebir benzettiğim için bir sıkıntı yaşanıyor. O kişiye benzediğim için bir süre sonra halüsinasyon oluyor. Ben kayboluyorum ve artık tamamen o kişiyi izlemeye başlıyorsunuz.

* Emrah ile davanız bitti mi?
Evet, takipsizlik kararı çıktı.

* Bir daha Emrah'ın taklidini yapmaz mısınız?
Emrah'ın taklidini yapmama gerek yok. Ben gündemdeki flaş isimlerin taklitlerini yapıyorum. Ben artık daha çok güldürebileceğim bir şey yapmak istiyorum. Emrah komedisi Türkiye'de bitti artık.

* Peki 'Kurtlar Vadisi'ndeki İskender Büyük' karakterini neden taklit etmek istediniz?
Ben hayranıyım ve gerçek hayatta da tanışmayı çok isterim. Müthiş oynuyor, ses tonu çok karizmatik. Hoşuma gitti. Aslında seriye bağlamayacaktık onu tek bölüm yapacaktık. Her bölümde bir tane İskender olmayacaktı. Sonra diziden tepki geldi. Bence gereksiz bir tepkiydi. Kendileri de mizah yapıyorlar. Pana Film büyük bir yapım şirketi ve içinde kafası çalışan çok adam var. Buna bence ilk onların müsamaha göstermeleri gerekiyordu.

BELKİ DENGELER DEĞİŞİR
* Mahkemeye verdiler mi?
İhtarname çektiler 'Yapmayın' dediler. Aslında sevindim çünkü birinci programda, bu kadar ciddiye alınmak hoşuma gitti. Fatih Terim Hoca ile İskender Büyük play station oynarken çektik ama pardon; o yayınlanmadı. Fatih Hoca ile transfer ücretleri konuşurken yaptığımız program yayınlandı. Yayınlamadıklarımı hatıra olarak saklıyorum. Belki dengeler değişir, ben kendileri ile tanışır ve çalışırım.

* Sürekli taklidini yaptığınız kişiler arasında yer alan Hıncal Uluç sizi arayıp, kızıyor mu?
Geçen gün arayıp kızdı bana, 'Benim esprileri biraz daha coştur. Daha güzel şeyler yap' diye ince yollu gönderdi. Mehmet Ali Birand, 'Alnından öpüyorum, çok başarılısın devam' diye e-mail attı. Ahmet Çakar aradı, 'Kendimi izler gibi oldum. Bu nasıl bir şey' dedi. (Bunları taklit ettiği kişilerin sesiyle anlatıyor...) En korktuğum Mahsun Kırmızıgül'dü ama anlayışlı karşıladı. Aşmış artık bunlarla uğraşmıyor.

* Ünlü bir kadın taklidi yapmadınız mı hiç?
Nükhet Duru yapacaktım olmadı. Benzetemediler. Ben biraz kiloluyum. Nerden ne kadar bassak olmadı. Safiye Soyman yapacağım... Safiye ile Faik yaparız. Türkiye gündeminde kim varsa yapacağız.

* Siz şöhreti çabuk yakalamadınız... Bu süreçte zaman zaman zorlandığınız oldu mu?
Evet yapımcıdan yana şanslı değilim. Çok ağır oluyor ama emin adımlarla ilerliyorum. Piyasada bir arkanızın olması lazım. Birisinin size kol kanat germesi lazım. Böyle birisi yoksa çok zor olur. Benim gibi yani. Ben gerçekten tırmalayarak, yırtınarak iş yapıyorum... Şimdi bir proje oluyor götürüyorsunuz, insanlar 'Hadi yap da görelim' şeklindeler. Yapıyorsun, 'Harika olmuş' diyorlar ama arayıp, sormuyorlar. Türkiye'de 3-5 tane pop sanatçısı, komedyen, manken üzerinde dönen bir kısır döngü var. Parada pulda gözüm yok. İyi gitsin diye uğraşıyorum. Bir şeylere, imzamı atmak istiyorum. Çünkü arkanızda birisi yoksa size kimse çuvalla para vermiyor. 'Comedya' farklı bir program ve insanlar beni bir paket içerisinde izlemeye başladı.
Haberin fotoğrafları