kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Best Model Of World" Fransa seçmeleri

Giriş Saati : 28.10.2008 11:25
Güncelleme : 28.10.2008 22:01
Yeni Haber
"Best model of World" mankenlik yarışması Fransa seçmeleri Paris'te yapıldı.

Yarışmada erkeklerde Maxime Couturier, bayanlarda Oralie Bertrand, 7 Aralıkta İstanbul'da düzenlenecek Best Model of the World yarışmasında Fransa'yı temsil etme hakkını kazandı.

Yarışma sonunda, "Best Model of the World" yarışmalarının kurucu başkanı Erkan Özerman için sahnede sürpriz bir yaş günü partisi düzenlendi.

70. yaşına basan organizatör, "kendini hala 35 yaşında hissetiğini" söyledi. "Hayatta hiç çocuğu olmadığını" hatırlatan Özerman, bununla birlikte 1400'ün üzerinde genç mankenin yetişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Sanat, sanatçı ve artist menajeri, müzik editörü, yapımcı, uluslararası müzik ve moda organizatörü Özerman, Türkiye'de modern şov dünyasının kurucuları arasında yer alıyor.

1938 yılında İstanbul'da doğan Özerman, Galatasaray Lisesinin ardından Universite Paris VIII Sosyoloji Fakültesi, Paris Siyasal Okulundan mezun oldu. Çeşitli gazetelerde sinema ve tiyatro kritiği, magazin yazarlığı ve Ankara Radyosunda Eğlence Programları Direktörlüğü yaptı. Özerman, çok sayıda Türkçe pop şarkısı için söz yazdı.

Gece kulübü Bulvar'ın, ilk modern diskotek MET'in kurucusu olan Özerman, aynı zamanda 1976 1. Uluslararası İstanbul Pop Müzik Festivali Başkanlığı, 1979 Fransız-Türk Dostluk Derneği Başkanlığı, 1989 Best Model of The World Kurucu Başkanlığı ve 2001 Sportif Salon Dansları Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı.

Enrico Macias, Mireille Mathieu, Gilbert Beco, Dany Brilland ve Sacha Distel gibi Fransız sanatçıların Türkiye'de konserler vermesini sağlayan Özerman'a 2001 yılında Chevalier Dans l'Ordre National du Merite (Fransa devlet liyakat madalyası) verildi.