kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başına buyruk 'diva'

27.10.2008
Sarah Palin'in yarattığı fırtına çabuk dindi. Hatta ters esmeye başlayıp partisine zarar veriyor. Cumhuriyetçi kurmaylar, "Tavsiye dinlemiyor. Partiye değil kendine çalışıyor" dedikleri Palin'in egoist tavırlarından rahatsız..
Cumhuriyetçi Parti, eylül ayında başkan yardımcısı adayının Sarah Palin olduğunu açıkladı. Başta "tecrübeli" değil eleştirilerine maruz kalsa da kısa sürede "şahin" açıklamalarıyla radikal Cumhuriyetçilerin kalbini kazanmayı başardı. Hatta Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in getiremediği ivmeyi sağladığı ve oylarını artırdığı kaydedildi. Ancak arkasına büyük bir rüzgâr alarak sert açıklamalar yapan Palin, artık kontrol edilemez hale geldi. Hatta kimi parti kurmaylarınca "diva" diye nitelendirilmeye başlandı.

KİMSEYE GÜVENİ YOK
Seçimleri izleyen politico.com adlı siteye konuşan 4 Cumhuriyetçi, seçimlerde kritik dönemece girilmesine karşın Palin'in hiçbir öneriyi dikkate almadığını söylediler. Adını vermeyen yetkililer, "Partinin iç dengelerini bozuyor. Kendisiyle seyahat eden ve fikirlerini söyleyen Başkan Bush'un eski danışmanlarını görmezden geliyor" diyor. Doğrudan başkan yardımcısı adayıyla çalışan üst düzey bir parti yetkilisi, "Uçaktaki birçok insana güveni kalmadı. Artık mitinglerde ve kararlarında kendi kafasına göre takılıyor. Bence bu daha da artacak" dedi.

LİDERLİĞE OYNUYOR
McCain'in bir başka danışmanı da Palin için "diva" ifadesini kullandı: "Tam bir diva. Kimseden tavsiye almıyor. Ne bize ne ailesine ne de bir başkasına hiçbir güveni kalmadı. Kendi geleceğine yatırım yapıyor ve gelecekte parti liderliğine oynuyor. " Seçimlerde, Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın gerisinde kalan Cumhuriyetçilerin kaybetmesi halinde faturanın Palin'e çıkarılacağı söyleniyor.

50 % OBAMA
45 % McCAIN

KAYNAK: REUTERS