kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU Suriye’nin Ebu Kemal kasabasındaki bombardımanda ölenler için dün düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

El Kaide liderine sınır ötesi harekât

27.10.2008
Suriye topraklarına giren ABD helikopterinin hedefi Irak'a militan sokan El Kaide lideri Gahdiya'ydı. Ama operasyonda 8 sivil öldü..
Sık sık Suriye'yi, Irak'a yabancı militanları sokmakla suçlayan ABD pazar günü yerel saatle 16.45'te Suriye'ye sınır ötesi operasyon düzenledi. ABD ordu sözcüsü iddiaların soruşturulduğunu söylese de AP'ye konuşan üst düzey bir ABD'li ordu yetkilisi operasyonu doğruladı. Ve operasyonların süreceğini söyledi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da "Bu saldırı, İslami radikal teröre karşı tüm dünyada meydana gelen mücadelenin devamı" dedi. Irak hükümet sözcüsü de saldırıyı doğruladı.

15 DAKİKALIK ÇATIŞMA
Reuters'a göre Irak sınırına 8 km. uzaklıktaki Ebu Kemal kasabasına 4 ABD helikopterinin düzenlediği saldırıda 8 sivil öldü. Haber ajansı 8 ABD askerinin de Suriye toprağına inip yere indiğini ve 15 dakika çatışma yaşandığını söyledi. Suriye televizyonlarına konuşan ve yaralı kurtulan köylülerse, ne olduğunu anlayamadıklarını gözleri önünde komşularının öldüğünü söyledi. Amerikan haber ajansları operasyonun Suriye'deki El Kaide lideri Ebu Gahdiya'ya yönelik olduğunu yazdı. Ebu Gahdiya, Irak'a El Kaide militanlarının transferinde etkili... Ebu Musab el Zerkavi'nin sağ kolu olarak biliniyor.
Haberin fotoğrafları