kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dış basında Ergenekon yorumu

Giriş Saati : 24.10.2008 14:47
Güncelleme : 24.10.2008 22:49
Yeni Haber
Alman gazetesi "Frankfurter Allgemeine Zeitung", Türkiye de "Ergenekon" davasının başlangıcını "Türk demokrasisi için kısmi bir zafer" olarak değerlendirdi.

Gazetede "Türk kök tedavisi" başlığıyla birinci sayfada yer alan bir yorumda, "derin devlete" karşı açıldığı belirtilen davada ilk kez emekli generallerin, mafya üyelerinin, profesörlerin, hukukçuların ve gazetecilerin birlikte yargılandıklarına dikkat çekilerek, bu davanın sadece başlangıcının bile Türk demokrasisi için bir zafer olduğu görüşüne yer verildi.

Türkiye de geçen yıllarda gerçekleştirilen çok sayıda cinayetin, özellikle faili meçhul cinayetlerin "Ergenekon" çetesi tarafından işlendiğinin tahmin edildiği belirtilen yorumda, Genelkurmay Başkanlığı'nın da bu konuda hükümet ile birlikte çalıştığı ve ilk kez emekli generallerin tutuklanmasına izin verdiği ifade edildi.

Yorumda ayrıca, AK Parti'nin gittikçe daha milliyetçi bir çizgiye girdiği, AB reformları ve Kıbrıs sorununun çözümü konusunda başlangıçta gösterdiği heyecanı göstermediği, bunun şimdi Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül gibi dış politikada lokomotif konumundaki bir kişinin eksikliğinden kaynaklanmış olabileceği savunuldu.

Ergenekon davasının başlamış olmasının da bu eksikliklerin arka plana atılmasını sağlamayacağı görüşüne yer verilen yorumda, "Bu nedenle dava başlangıcı Türk demokrasisinin sadece kısmi bir zaferi olarak kaldı" denildi.

AA