kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Endeavour uzay mekiği fırlatma rampasında

Giriş Saati : 24.10.2008 15:16
Güncelleme : 24.10.2008 22:49
Yeni Haber
Amerikan uzay mekiği Endeavour, 14 Kasım da öngörülen seyahat için Florida'daki Kennedy Uzay Merkezinde fırlatma rampasına götürüldü.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Endeavour'un aslında 39B Fırlatma Rampasına cumartesi çekileceğini, ancak hafta sonu kötü hava koşulları beklentisinden bu işin öne alındığını açıkladı.

6 saati aşkın süren mekiği fırlatma rampasına götürme işleminin ardından, işçilerin de ilk test uçuşu Nisan 2009 da yapılması planlanan Ares I-X roketi için hazırlıklarını yapabilecekleri belirtildi.

Endeavour un iki hafta sürecek seyahati sırasında, mekiğin 7 kişilik mürettebatı, Uluslararası Uzay İstasyonunun (UUİ) sakin sayısını 3 ten 6 ya çıkarabilmesi için gerekli erzak ve teçhizatı teslim edecek, 4 uzay yürüyüşü yapacak, UUİ'nin güneş panellerinde bakım ve onarım işlerini yerine getirecek.

LRO, TEST ODASINDA

Öte yandan NASA, Maryland eyaleti Greenbelt teki Goddard Uzay Uçuş Merkezinde inşa ettiği ve Ay yörüngesine göndereceği uzay aracı Lunar Reconnaissance Orbiter'a (LRO), güç uzay koşullarının canlandırıldığı termal vakum testi yapmaya başladı.

Uzay aracı, Ay yörüngesindeyken karşılaşacağı uzay koşullarının simüle edildiği 4 katlı termal vakum odasında 5 hafta denemeye tabi tutulacak.

24 Nisan 2009 da uzaya gönderilmesi planlanan LRO, gelecek yılın başlarında Florida'daki Kennedy Uzay Merkezine teslim edilecek.

AA