kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkler zor günlerin başarılı çözüm üreticileri"

Giriş Saati : 24.10.2008 07:22
Güncelleme : 24.10.2008 22:49
Yeni Haber
Hollanda'nın 580 bin nüfuslu ikinci büyük kenti olan Rotterdam, Sosyal İşler ve İstihdamdan Sorumlu Bakan Yardımcısı Ahmed Aboutaleb'e emanet olacak.

Fas kökenli olan Aboutaleb, 1 Ocak 2009'da görev süresi sona erecek olan Rotterdam Büyükşehir Belediye başkanı Ivo Opstelten'den görevi, İçişleri Bakanlığı ve Kraliçe Beatrix'in onaylamasının ardından devralacak.
Hollanda gündemini bir haftadır meşgul eden Aboutaleb, Türkiye temaslarıyla ilgili Ankara'da Cihan'a açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE KADIN HAKLARINDA DAHA DA İLERİYE GİTMELİ"

Ahmed Aboutaleb Türkiye'de kadınların toplumdaki haklarını engelleyen bariyerler yerine, bu bariyerleri kimlerin koyduğuna bakmak gerektiğini söyledi. Aboutaleb, Hollanda'da 1960'larda kadınların yanlarında babaları ya da eşleri olmadan resmi belgelere imza atma yetkileri bile yokken Türkiye'de oy kullanabildiklerini hatırlattı.

Her kültürde kadınlar için engeller bulunduğunu ifade eden Aboutaleb, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda verdiği desteğin son derece önemli olduğunu belirtti. Aboutaleb, ''Bence Türkiye hiç durmadan bu konuda daha da ileriye gitmeli'' dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolundaki çalışmalarına tam destek verdiğini de vurgulayan Aboutaleb, "Ben şahsen Türkiye'nin AB'nin vermiş olduğu kriterleri ciddi olarak kabullendiğini gördüm.Bunu biraz daha uygulamada hayata geçirse önünde hiçbir engelin kalmayacağını düşünüyorum. Biraz daha azim, biraz daha gayret ile bunu önümüzdeki beş altı yılda başarabilir. Çünkü Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı olduğu gibi AB'nin de Türkiye'ye ciddi anlamda ihtiyacı var" dedi.

"TÜRKLER HAYATIN HER SAFHASINDA ÇOK AKTİF"

Türklerin zor günlerin başarılı çözüm üreticileri olduğunu anlatan Aboutaleb, "Türkler hayatın her safhasında oldukça aktif. Özellikle dernekçilik konusunda Türkler diğer milletlerin çok önünde" yorumunu yaptı.

"Bence içe dönük çalışmaları biraz dışa dönük yaparlar ise, her alanda daha başarılı olacaklarından hiç şüphem yok" diyen Hollandalı yetkili, ülkesinde yabancılar ve Hollandalılar arasında en çok Türklerin işveren konumuna gelme arzu ve azmini taşıdıklarını ifade etti.

Hollandalı Türklerin, risklere göğüs gerebilme cesaretiyle iş yeri açma alanında da başarılı olduklarını söyleyen Aboutaleb, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türklere yetişmek çok zor. Bakıyorsunuz, imkansızlıklara ve olumsuz bazı şartlara rağmen değişik alternatifler üreterek yeni iş alanları oluşturuyor ve son derece başarılı oluyorlar. İşte örnek girişimcilik budur. Zor durumlarda yeni alternatifler üretmek. Bu tür bir girişimci nesle ihtiyacımız var. Biz de bakanlık olarak Türklerin bu aktif iş alanları açma çabalarını destekliyoruz. Sosyal İşler Bakanlığı olarak yeni iş imkanları oluşturmada ve yeni işyerleri açmada onlara yardımcı oluyoruz. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz"

AHMED ABOUTALEB KİMDİR?


Ben-Sidel Fas doğumlu. Sosyal Demokrat İşçi Partisi(PvdA) üyesi olan 47 yaşındaki Aboutaleb, Amsterdam Belediyesi'nde 2004 - 2007 arası Eğitim, Gençlik, İş ve Gelir konularında belediye başkan yardımcılığı(encümen) yaptı. 22 Şubat 2007 tarihinden bu yana 4. Balkenende hükümetinde Sosyal İşler ve İstihdamdan Sorumlu Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Geçen hafta kapalı oturumla toplanan Rotterdam Belediye Meclisi, akşam geç saatlere kadar süren uzun tartışmaların ardından, belediye başkanlığı için aday olan Hıristiyan Demokrat Partisi (CDA)'lı Maastricht belediye başkanı Gerd Leers'in yerine Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA)'lı Ahmed Aboutaleb'i tercih etmişti.

CİHAN