kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuzla'da 2'si LPG'li 3 araç kundaklandı

Giriş Saati : 24.10.2008 07:03
Güncelleme : 24.10.2008 18:31
Yeni Haber
Tuzla'da aynı sokak üzerinde bulunan 2'si LPG'li 3 araç kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Araçlarda maddi hasara neden olan olayın failleri kaçarak izini kaybettirdi.

Edinilen bilgiye göre saat 01.30 sularında Tuzla Şifa Mahallesi Okul Sokak üzerine gelen şahıslar ellerindeki Molotof kokteyllerini araçlara fırlatıp yaya olarak kaçtı.

Üzerine molotof kokteyli atılan 34 ZF 806 plakalı Doğan, 34 PT 665 plakalı Renault ve 34 VJ 2002 plakalı Wolkswagen marka araçlar, kısmen yandı.

Sokak içerisinde araçlarının yandığını gören vatandaşlar ilk müdahaleyi kendileri yaptı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürerek LPG'li araçlardaki tüpün infilak etmesini önledi. 34 PT 665 plakalı Renault marka aracın sahibi Murat Gündüz komşularının kendisini uyandırdığını ve aracının LPG'li olması nedeniyle büyük endişe yaşadığını dile getirdi. Gündüz, "Aracımın ön kaporta kısmında büyük zarar var. Ancak aracın LPG'li olması bizi korkuttu. İlk müdahaleyi kendimiz yaptık" şeklinde konuştu. 34 ZF 806 plakalı Doğan marka aracın sahibi Hadi Çakır ise saat 01.30 sıralarında bir sesle uyandıklarını ve aracın arkasında bulunan LPG'nin patlamasından endişe ettiklerini söyledi. Alt katlarında oturan dedesinin molotof kokteyllerini atan şahısları gördüğünü de ifade eden Çakır, "Çocuk yaşta denebilecek şahıslar ellerindeki molotof şişelerinin aracımıza fırlatıp yaya olarak buradan uzaklaşmış" diye konuştu.

Olayların ardından polis failleri yakalamaya yönelik araştırma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, kundaklanan araçların çevresine sıçrayan molotof parçalarını toplayarak delil torbalarına doldurdu.

Öte yandan, aynı mahallenin 19 Mayıs Caddesi'nde oturan esnaf ve vatandaşlar, araçlarını ve dükkanlarını kundaklama olaylarına karşı korumak için bekçi tuttu. Elinde süpürge sopasıyla sabaha kadar nöbet tutan 65 yaşındaki Rüştü Şahin, yaşanan olaylar nedeniyle sabaha kadar sokakta nöbet tuttuğunu söyledi.

Cadde başında elindeki süpürge sopasıyla tur atan Şahin, bir olumsuzluk görmesi halinde elindeki sopayla müdahale edeceğini dile getirdi. Şahin, "Yaşanan olaylar nedeniyle burada nöbet tutuyorum. Saat 22.00 ile 07.00 saatleri arasında burada bekliyorum. Araçları da koruyorum" dedi.

Yakın zamanda nöbet tuttuğu 19 Mayıs Caddesi'ne çok yakın noktada yaşanan ve 2'si LPG'li 3 aracın yanmasına neden olan kundaklama olaylarından dolayı üzüldüğünü de belirten Şahin, "Ben burada nöbet tutuyorum. Yaşanan olayları duydum ama buralardan araç kundaklama niyetinde olan kimse geçmedi" şeklinde konuştu.

CİHAN