kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haftanın filmleri

Giriş Saati : 24.10.2008 09:38
Güncelleme : 24.10.2008 18:31
Yeni Haber
Paris, hasta ve ölebileceğini düşünen bir Parisliyi anlatıyor; popüler Testere serisinin beşinci bölümü vizyonda; güneşin doğmadığı Ember kentinde geçen iki çocuğun macerası, Sihirli Şehir'le beyazperdeye yansıyor. Üç Maymun, Devrim Arabaları ve Aşk Tutulması ise bu hafta vizyona giren yerli yapımlar. Atatürk'ün hayatını anlatan Mustafa da 29 Ekim'de sinemalarda. ..
* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN

Paris

Tür: Dram
Yönetmen: Cedric Klapisch
Oyuncular: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini, Albert Dupontel.

Bu hikâye, hasta ve ölebileceğini düşünen bir Parisliyi anlatıyor. İçinde bulunduğu durum, çevresindeki insanlara yeni ve farklı bir gözle bakmasına neden oluyor. Kendi ölümünü düşünmek, hayatına ve başka insanların hayatlarına birdenbire yeni bir anlam katıyor. Meyve ve sebze satıcısı, işçi, dansçı, mühendis, üniversite profesörü. Birbirinden farklı kişiler, bu şehirde ve bu filmde bir araya geldi.


Testere V

Tür: Korku Yönetmen: David Hacl
Oyuncular: Julie Benz, Meagan Good, Shawnee Smith, Scott Patterson.

Popüler Testere (Saw) serisinin beşinci bölümünde kriminal uzman Hoffman (Mandylor), Jigsaw efsanesini yaşatacak hayatta kalan son kişidir. Ancak tehdit söz konusu olduğunda sırrının açığa çıkmaması için her şeyi göze alarak tüm tehlikeleri ortadan kaldırmak zorundadır.


Üç Maymun

Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar, Ercan Kesal.

Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin, gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle 'üç maymunu oynamak', onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?


Aşk Tutulması

Tür:
Romantik
Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Fahriye Evcen, Tim Seyfi, Ali Erkazan.

Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Uğur, gayet sakin bir kişiliği varken, söz konusu futbol olduğunda bambaşka bir adam olmaktadır. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Uğur, annesinin evlenme baskısından sıkılmıştır. Pınar da aynı baskıyı annesinden görmektedir. Trafik kazası sonucu tesadüfen tanışan Pınar ile Uğur'un hayatlarında köklü değişiklikler olacaktır.


Devrim Arabaları

Tür:
Dram
Yönetmen: Tolga Örnek
Oyuncular: Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Sait Genay.

Cumhurbaşkanlığı konutunda 16 Haziran 1961'de verilen davette ülke kalkınması tartışılmaktadır. Bir ara cumhurbaşkanı sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia, ciddi ciddi meydan okumaya dönüşür. Paşa emrini verir; yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı'na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir. 'Benzini bitip yolda kalan araba' olarak eksik bildiğimiz dramatik bir hikâye.


Mustafa

Tür:
Belgesel, tarihi
Yönetmen-senaryo: Can Dündar

Türkiye'de şimdiye kadar çok fazla Atatürk belgeseli yapıldığı söylenemez. Selanik'ten Dolmabahçe'ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi. Mustafa, bu ihtiyaca cevaben hazırlandı. Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş Goran Bregoviç besteledi.


Sihirli Şehir

Tür:
Macera Yönetmen: Gil Kenan.
Oyuncular: Bill Murray, Tim Robbins, Saoirse Ronan, Toby Jones.
Filmde Lina ve Doon adlı iki çocuğun öyküsü anlatılıyor.

Onlar, gökyüzünün her zaman karanlık olduğu, güneşin doğmadığı Ember kentinde yaşarlar. Kentteki sokak lambaları ve evlerdeki ışıklar sürekli yanmaktadır. Kentin enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla birlikte lambalar da sönmeye yüz tutar. Bunun üzerine iki kardeş, Ember kentinin gizemini çözmek ve insanlara gün ışığı sağlamak için çareler aramaya başlarlar.