kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Öğrenci affının daha geniş tutulması gerekiyor"

Giriş Saati : 22.10.2008 11:16
Güncelleme : 22.10.2008 22:50
Yeni Haber
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, üniversite öğrencilerine yönelik af düzenlemesinin süre ve kapsam açısından daha geniş tutulması gerektiğini savundu.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci affının, kanun tasarısındaki gibi 1995 yılı ve sonrasını kapsaması durumunda ihtiyaca cevap veremeyeceğini ileri sürdü.

Affın süre ve kapsam açısından daha geniş tutulmasını isteyen Avcı, düzenlemenin 1990 yılı sonrasını kapsaması talebini TBMM Milli Eğitim Komisyonuna ilettiklerini kaydetti.

''Öğrenci affının, yerel seçimlerde oy almak amacıyla yapıldığına ilişkin eleştirilere'' değinen Avcı, ''Af, oy için değil, okuldan atılmış ve herhangi bir nedenle üniversiteyle ilişiği kesilmiş gençlerin istek ve arzuları doğrultusunda mağduriyetin giderilmesi amacıyla yapılmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Bazı rektör ve üniversite temsilcilerinin affa karşı çıkmasının doğru olmadığını öne süren Avcı, rektörlerin, üniversitelerin gerek kadro gerekse fiziksel altyapı olarak af sonucunda oluşacak yoğunluğu kaldıramayacağı yönündeki değerlendirmelerini makul bir gerekçe olarak görmediğini belirtti.

Avcı, ''Af bekleyen gençlerimizi işsiz, amaçsız sokağa saldığımızda, bu gençler ülke için bir kayıp ve büyük bir kabus haline dönüşecektir. Bu nedenle, üniversitelerimizin şikayetlenmek yerine, YÖK ve hükümetle koordineli şekilde gerekli hazırlıkları ve önlemleri bir an önce alması gerekmektedir'' görüşünü ifade etti.

(AA)