kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yunanlıların yeni gözdesi Tekirdağ

Giriş Saati : 22.10.2008 11:23
Güncelleme : 22.10.2008 22:50
Yeni Haber
Yunanlı turistler, Türkiye'de, ülkelerine yakın olması nedeniyle kış aylarında en çok Tekirdağ ve İstanbul'u tercih ediyor.

Turist Rehberi Mesut Amuçka, AA muhabirine, Yunanlı turistlerin kış aylarında Türkiye'de Tekirdağ ve İstanbul'u tercih ettiklerini söyledi.

Yazın genelde İtalya ve Türkiye'nin güney sahillerini tercih eden Yunanlıların deniz sezonunun bitmesiyle, gezi ajandalarına Tekirdağ ve İstanbul'u aldıklarını ifade eden Amuçka, şunları söyledi:

''Tekirdağ, Yunanlı turistlere şirin geliyor. Müzeleri, sahilleri gezen tüm Yunanlı müşterilerimizin memnuniyetine tanık oluyoruz. Yazın genelde Antalya, Alanya, Bodrum sahillerini tercih ederlerken, sonbahar itibariyle kültür ve tarih turizmine yönelen Yunanlı turistler, Tekirdağ ve İstanbul'u tercih ediyorlar''

Amuçka, eylül ayı ile mart ayı sonuna kadar her hafta sonu 250'ye yakın turisti Tekirdağ'a getirdiğini ifade ederek, ''Sonbahar itibariyle 5-6 otobüs turist getiriyoruz. Bu Tekirdağ esnafına iyi bir doping oluyor. Meşhur Tekirdağ köftesi yiyen çoğu Yunanlı, Tekirdağ sahilinde balık ve Tekirdağ rakısı tercih ediyor'' dedi.

Turlarla Tekirdağ'a gelen Yunanlı Yorgos Haciz de Tekirdağ'ı çok sevdiğini belirtti.

Haciz, kendilerini en çok hanutçuların (belli bir esnafa yönlendiren kişilere verilen ad) ve işportacıların rahatsız ettiğini bildirerek, ''Türkiye'ye gelen yabancı turistler olarak, en fazla rahatsız olduğumuz bir konu da işportacılar. Seyyarlar bizim için büyük sorun oluyor'' dedi.

(AA)