kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Anne babalar çocuklarına her gün yalan söylüyor

Giriş Saati : 22.10.2008 17:02
Güncelleme : 22.10.2008 22:20
Yeni Haber
İngiltere'deki anne babaların, isteklerini yaptırmak için çocuklarına hergün en az 1 yalan söylediği açıklandı.

Ailelerin çocuklarına, "Ispanağın büyük kaslar yaptığı", "Çanları çalan dondurma arabasının bütün dondurmaların bittiği anlamına geldiği", "Noel Baba nın sadece iyi çocuklara hediye getirdiği" ve "Noel Baba nın sadece güzel bir şekilde uyuyan çocukların yanına geldiği" yalanlarını söylediği belirtildi.

Araştırmalar ayrıca bunlar işe yaramazsa anne babaların yeniden beyaz yalanlara başvurduğunu ortaya çıkardı.

"Eğlenceli olan şey, çocuklarımıza söylediğimiz birçok beyaz yalanın anne babalarımızın bize söylediği, onlara da büyükanne babalarımızın söylemiş olmasıdır" diye konuşan araştırmacı Kathryn Crawford, böylelikle yalanların devamlı olarak gelecek nesillere aktarıldığını söyledi.

Ayrıca İngiltere deki anne babaların yüzde 84 ünün çocuklarına, "Noel Baba'nın sadece iyi çocuklara hediye verdiği", yüzde 10 da 8 inin ise, "Noel Baba'nın güzelce uyuyan çocukların yanına geldiği" yalanını söylediği belirtildi.

İngiltere de anne babaların yüzde 60'ının çocuklarına, "Televizyonun karşısında uzun süre oturan çocukların gözlerinin kare olduğu", yüzde 48 inin, "Ispanağın onları daha güçlü yapacağı", yüzde 20 sinin ise, "Yalan söylerlerse polisin onları götüreceği" yalanını söylediği açıklandı.

İngiltere deki ailelerden 10 da 8 i çocuklarına doğru şeyler öğretmek için beyaz yalanlar söylediğini belirtirken, yüzde 46 sının da doğru cevabı bilmediğinde çocuklarına yalan söylediği kaydedildi.

İHA