kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İlk önce atlayan paraşütünü açmış ardındakiler ise paraşütlerini açmadan gösteriyi sürdürüyor.

Paraşütçüler ölümden döndü

Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE
22.10.2008
Ölüdeniz'deki Hava Oyunları'nda 3 Türk'ün gösterisinde biri diğerinin paraşütünü parçaladı. İkisi de son anda kendini kurtardı..
Muğla Ölüdeniz'de bu yıl 9'uncusu yapılan Uluslararası Hava Oyunları Festivali kapsamında, geçen cumartesi günü meydana gelen paraşüt kazasında bir mucize yaşandığı ortaya çıktı. Etkinlikler kapsamında isimleri açıklanmayan 3 Türk paraşütçü, 'gökyüzü dalgıcı' (skydiver) adı verilen gösteri için ayrı ayrı paraşütlerini açmadan atladı.

PARAŞÜTÜ DELİP GEÇTİ
Boşluğa atlayan ilk paraşütçü belli bir mesafeden sonra paraşütünü açıp yere doğru süzülmeye başladı. Bir süre sonra diğer 2 paraşütçü de belli aralıklarla kendilerini boşluğa bıraktı. Havada bu gösteriler sürerken Belceğiz plajındaki turistler nefeslerini tutarak bu anı izliyordu. Paraşütsüz olarak inişini sürdüren paraşütçü, kendisinden önce atlayan pilotun paraşütünün içine daldı. Diğer sporcunun paraşütünü yırtıp geçen paraşütsüz pilot, havada güçlükle yeniden dengesini sağlamaya çalıştı.

DENİZE İNDİ
Bu sırada paraşütü tamamen yırtılan paraşütçü, yedeğini açıp denize yumuşak bir iniş yaptı ve büyük bir tehlike atlattı. Diğeri de paraşütü açıp Belceğiz plajına normal iniş yaptı. Göstericilerin isimleri açıklanmazken, olayın dünyada ender gelişen olaylardan biri olduğu, 2 paraşütçünün ölümden döndüğü bildirildi.
Haberin fotoğrafları