kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Yazarlar Aragones için ne dedi?

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.10.2008 11:30
Güncelleme : 22.10.2008 20:21
Yeni Haber
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe'nin Arsenal'a 5-2 mağlup olması taraftar ve yazarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Yazarlar, teknik direktör Aragones'in almış olduğu kararları sert dille eleştirerek istifa etmesi yönünde görüş birliğine vardı. İşte yorumlar;

gürcan bilgiç: ne yazık ki... (sabah)

Aziz Yıldırım'ın üç senedir seçimlerindeki yanlışlık istikrarının faturası git gide büyüyor. Aragones'e ne yazsak ne desek boş. O'nu getirenler istifasını istiyorlar ama hiç hata yapmamış gibi koltuklarında oturuyorlar. Bu faturalara birkaç yanlış adres verip en günahsızlar ile yollarını ayırıp, kendilerini aklamaya çalışacaklar.

Ellerindeki bu maddi imkanlara, arkalarına aldıkları büyük seyirci desteğine rağmen beceremediler. Tıpkı 70 yaşında göreve getirdikleri hocaları gibi!

Aragonesler, on milyonlarca euroluk fiyaskolar olmadan, bu büyük camianın affediciliğine kendilerini teslim etsinler.
Bundan sonra daha iyisini yapabileceklerine ikna edebilecekleri biri kaldı mı bilmiyorum. Endişeleri olmasın. Kim göreve gelirse, kim seçilirse bundan daha kötüsünü yapamaz nasıl olsa.

HAKKI YALÇIN: YILDIRIM ÇARPTI (FOTOMAÇ)

Arsenal gibi bir takımla oynarken, çift katlı bir defans anlayışı gerektiğini her teknik adam bilir. Aragones maçın içinde değilki nereden bilsin! Bu görüntülere bakınca, "Teknik adamlar eşit dağıtılmıyor" dedim. Fenerbahçe kalesinin önünde, onlar halı sahada top çevirir gibiydiler, Fenerbahçe defansı da hayran oldukları yıldızları izleyen seyirci gibiydiler.

Herkes bilmelidir ki, Avrupa'da geçen yıl dikilen bütün ağaçları "Yıldırım" çarptı. "Aziz Yıldırım!"

HAŞİM ŞAHİN: İNATLA OLMAZ (FOTOMAÇ)

Camiasına Avrupa'da bir kupa vadeden Aziz Yıldırım, kadrosunu ve o kadronun başına getirdiği teknik direktörün nitelikleriyle vadettikleri arasında böylesine bir çelişki yaratmışken, eleştirileri kırmaktan vazgeçip, kendisini sorgulamalıdır biraz da.

Geçen sezon Avrupa'nın ilk 8'i arasına girmiş bir takımın başına gelmiş, ama o takımın o başarıyı kontrollü oyunla yakaladığını ne öğrenmiş, ne analiz etmiş Aragones.

Asıl sorun Aragones'in kenar yönetiminde bulunmasıdır. İspanyol hoca ile Alex dahil kapasitesine yaklaşan bir tane Fenerbahçeli futbolcu gördünüz mü bu sezon? Şimdi inat etmenin sırası değil. Yöneticilik de asıl böyle anlarda belli olur. Aragones ile bu iş olmayacak, bir kere daha anlaşıldı.

SELÇUK YULA: RÜYA BİTTİ (FOTOMAÇ)

Aragones, Maldonado'dan sağ açık yaratmak istiyorsa o onun kendi sorunu, Fenerbahçe'nin değil. Çünkü Şili'de milli takım kaptanlığı yapan Maldonado'nun sağ açık oynayamayacağını Şili'de yaşayan 5 yaşındaki çocuk da bilir! Ama senin teknik adamın bilmiyorsa bunda bir problem var demektir.

ONUR KAYADOR: YENİLGİ ARSIZI (TAKVİM)

Yönetim, neyi bekliyorsun? Pardon Sayın Başkan Aziz Yıldırım! Bu neyin inadı? 70'lik dedeyi hangi mantıkla kulüpte tutarsın? Neyi bekliyorsun! F.Bahçe daha ne kadar rezil olursa büyük (!) Aragones'in işine son vereceksin. Ayrıca bir kopya da vereyim; onun işine son verirsen birinci derece suçlu olmaktan kendini kurtarmış olursun. Ama devam edersen, suça da ortak olursun. Bu gidişatla, bu kafayla, bu futbol anlayışıyla görünen o ki daha çok skandal sonuçlara şahit olacağız.

Yani grubunu üçüncü sırada bitirmeli Fenerbahçe'nin sadece antrenörü büyük, taraftarı büyük, futbolcusu büyük, idarecesi büyük... Bunlar arasında sadece ayakta kalan ne yazık ki taraftar oldu.

ERMAN TOROĞLU: UEFA ŞANSI DA KALMADI (HÜRRİYET)

İNGİLTERE'den bir takım geliyor, başındaki teknik direktör 12 küsur yıllık. Yani, nerdeyse mahlülen değil de yaşlılıktan emekli olacak. Kulübün bir de başkanı var, ben hiçbir yerde görmedim.

F.Bahçe seyircisi bu maçta da ikiye bölündü. Ve bu parçalılık F.Bahçe'de sahaya da yansıyor. Zico varken öyle veya böyle Fenerbahçe çok mükemmel oynamıyordu, ağır oynuyordu ama futbolcular birbirlerine yardım ediyorladı. Yani F.Bahçe sahada takımdı. Aragones'le birlikte bu özelliklerini kaybettiler. Şimdi sarı lacivertlilerin Londra'da inanılmaz zor bir maç daha bekliyor. Bu Arsenal orda bu kadar laubali oynamayacak. Şu da net bir şekilde gözüktü; bu sezon F.Bahçe'nin kendi stadında oynanacak UEFA finalinde bence oynama şansı kalmadı.

ERCAN SAATÇİ: GERİYE KALANLAR (HÜRRİYET)

Dün çoğunluğu o geri kalanlardan oluşan bildiğimiz takım sahada Aragones modasına uymuşlardı. Meymenetsiz ifadeler, isteksiz arzusuz bedenler, özgüvensiz beyinler sahadaydı dün.

Avrupa Şampiyonu olarak geldiğiniz bir takımdan ah alarak gitmek sizin gibi bir teknik adama yakışmaz sayın Aragones...

Siz profesyonelce davranıyorsunuz, ama Fenerbahçe'nin büyük taraftarı profesyonel değil. Milyonlarca taraftar bu kulübe kalpten ve karşılıksız bağlı.

Bu nedenle sayın Aragones başlıkta yazdığı gibi, lütfen gidin sayın Aragones...

CAN BARTU: SİKLET FARKI (HÜRRİYET)

ARSENAL ile Fenerbahçe arasında büyük fark var. Bu dün gece sahada bariz belli oldu. Bu fark kalite ve siklet farkıydı. Öncelikle, İngilizler Fenerbahçe'yi hiç önemsememiş. Adamlar idman bile yapmadı. Özel bir maça gelmiş gibi geldiler, 3 puanı çok rahat aldılar ve gittiler. Onlar için dün geceki maç güzel bir antrenman oldu. İyi ki de böyle oynadılar ve fark büyük olmadı.

Fenerbahçe iyi bir takım değil. Defalarca yazdık, söyledik. Fenerbahçe öncelikle düzgün bir takım haline gelmeden, düzlüğe çıkamaz. Aragones hala bu takımı tanımamış. Fenerbahçeliler çok da üzülmesin dün geceki yenilgi için. Rakip ile arada büyük fark vardı. Ama şu da bir gerçek ki bu Fenerbahçe, eski Fenerbahçe değil.

RIDVAN DİLMEN: UYGULAMA FARKLI! (MİLLİYET)

Arsenal'e tutmazAragones bir gün önce basın toplantısında "Arsenal kontratak takımı" dedi. Peki soruyorum, "kontratak takımı karşısında bu oyun şablonu ile mi oynanır? Bu goller mi yenir?" Böyle takımlara karşı kendi sahanda bekleyeceksin. Ama Semih, Alex, Güiza üçlüsü ile oynadığınız zaman bunu yapmanız zor oluyor. Top rakipteyken Semih'e "orta sahaya yardımcı ol" demek Kocaeli'de tutar, Şampiyonlar Ligi'nde tutmaz.

Aragones'in, Arsenal ile ilgili tespitleri maç öncesi yüzde yüz doğru, ama uygulama çok yanlıştı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 7 5 2 0 14 5 17
2 Trabzon 7 5 1 1 11 8 16
3 Bursa 7 5 0 2 12 9 15
Tümünü göster...
4 Galatasaray 7 4 2 1 17 6 14
5 Sivas 7 4 2 1 12 6 14
6 Ankaraspor 7 4 1 2 11 7 13
7 Gaziantep 7 4 1 2 11 8 13
8 Kayseri 7 3 2 2 7 4 11
9 Konya 7 3 1 3 9 12 10
10 Fenerbahçe 7 3 0 4 11 11 9
11 Eskişehir 7 2 3 2 7 8 9
12 G.Birliği 7 2 2 3 8 11 8
13 Denizli 7 2 1 4 8 12 7
14 Hacettepe 7 2 1 4 5 10 7
15 İ.B.B. Spor 7 1 3 3 5 8 6
16 Ankaragücü 7 1 2 4 6 12 5
17 Antalya 7 0 1 6 9 17 1
18 Kocaeli 7 0 1 6 7 16 1
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Hacettepe 1  
  Denizli 0  
 İ.B.B. Spor 2  
  Antalya 1  
 Bursa 1  
  Eskişehir 2  
 Kocaeli 2  
  Fenerbahçe 3  
 Gaziantep 0  
  Konya 1  
 Kayseri 1  
  Ankaraspor 2  
 Sivas 3  
  Ankaragücü 0  
 G.Birliği 1  
  Beşiktaş 3  
 Galatasaray 3  
  Trabzon 0  
Haftanın Maçları
8. Hafta
 Beşiktaş Sivas Cuma 20:00  
 Denizli G.Birliği Cumartesi 14:00  
 Ankaraspor Kocaeli Cumartesi 14:00  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Antalya Hacettepe Pazar 14:00  
 Ankaragücü Kayseri Pazar 14:00  
 Konya İ.B.B. Spor Pazar 14:00  
 Trabzon Gaziantep Pazar 16:00  
 Eskişehir Galatasaray Pazar 19:00