kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Suna Acar şu an İzmir'deki Buca Cezaevi'nde bulunuyor.

SABAH gerçek 'Vicdan'ı buldu

NEŞET DİŞKAYA
22.10.2008
Erden Kıral'ın 'Vicdan' filmini, takside tabancasını uzatıp "Beni sevmiyorsan vur" diyen sevgilisini öldüren Suna Acar'dan etkilenerek yaptığı ortaya çıktı..
Altın Portakal film festivalinde dört ödül alan "Vicdan" filminin senaryosunda, gerçek bir öyküden esinlenildiği ortaya çıktı. Nurgül Yeşilçay'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü kazandıran karakter, İzmir'de yaşayan Suna Acar'ın hikâyesinden yola çıkarak hazırlandı. İki yıl önce yaşanan olayda "Beni sevmiyorsan vur" diyerek tabancayı uzatan sevgilisini "sevmediğini ispat için" öldüren Suna Acar'dan çok etkilenen yönetmen Kıral, filmin finalinde bu olaya yer verdi. İzmir'in Bornova ilçesinde 25 Ekim 2006'da meydana gelen olayda; 27 yaşındaki Suna Acar ve 31 yaşındaki sevgilisi Hasan Yıldırım bindikleri takside tartışmaya başladı. Acar, ayrılmak istediği sevgilisine "Seni sevmiyorum" dedi. Ancak genç kadının kendisini sevmediğine inanmayan Yıldırım belindeki ruhsatsız tabancayı çıkartarak "Beni gerçekten sevmiyorsan vur" dedi. Bunun üzerine silahı alıp Yıldırım'a doğrultan genç kadın, tetiğe bastı. Göğsünden ağır yaralanan Hasan Yıldırım, taksi şoförü tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü ancak hayatını kaybetti. Olayı gazetelerde okuduktan sonra filme çekmeye karar veren yönetmen Erden Kıral, İzmir'e geldi. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Adliyesi'ne giden Kıral, genç kadının ifade tutanaklarını inceledi. Ardından Suna Acar'ın tutuklu bulunduğu Buca Cezaevi'ne de giderek genç kadınla görüşmek istedi. Ancak genç kadın Kıral'ın bu isteğini kabul etmedi.

TAKSİCİYLE KONUŞTU
Bornova'da olayın meydana geldiği EVKA 4 Yamaçları'na da giden ünlü yönetmen, bazı sahneleri olayın meydana geldiği yerde çekmek için inceleme yaptı. Yönetmen Kıral, olayın tek görgü tanığı olan taksi şoförü Hasan Haslevent'le de görüştü ve olayı anlattırarak not etti.
Haberin fotoğrafları