kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Para vermeyen gelinin yüzünü kestiler

Giriş Saati : 22.10.2008 12:04
Güncelleme : 22.10.2008 19:46
Yeni Haber
Bursa'da tecavüz ettikleri genç kızların görüntülerini kameraya çekip, fuhşa zorladıkları, pitbul köpeklerle de çok sayıda kişiyi gasp edip, yaraladıkları iddia edilen çete liderinin üyelerini uyuşturucuya alıştırıp, örgüte bağladığı ortaya çıktı. Çakal lakaplı çete liderinin, örgütü yönetebilmek için kendisine İranlı eşkıya Hasan Sabbah'ın "uyuşturucu bağımlılığıyla itaat" modelini örnek aldığı belirlendi.

Örgütün zulmünden Bursa'yı terk eden onlarca kişi, çetenin göçertildiği haberleri üzerine şehir dışından jandarmayı telefonla arayarak şikayette bulundu. Düğünlerinde kendilerine para vermeyen bir gelinin yüzünü kestikleri, kendileri hakkında şikayetçi olanları ise inşaatlardan atarak, 13 bin nüfuslu Görükle beldesi halkını sindirdikleri iddia edilen 11 kişilik pitbullu gasp ve tecavüz çetesinden şikayetçi olan mağdur sayısı 50'ye yükseldi. Jandarmanın "Makas 4" adını verdiği operasyondaki gözaltı
sayısının daha da artacağı bildirilirken, çetenin halkı sindirmekte kullandığı 2'si yavru 5 pitbul köpek, hayvan barınağında koruma altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Göçmen Konutları'nda bazı kişilerin suç örgütü kurarak, nitelikli yağma, kasten yaralama, cinsel saldırı ve tehdit suçlarını işlediklerine dair ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Makas 4 adını verdiği geniş çaplı bir operasyon başlattı. 3 aylık takip sonrasında 10'u tecavüz olmak üzere çok sayıda mağdurun ifadelerini alan jandarma ekipleri, örgüt üyelerinin, lise öğrencilerinin de aralarında
bulunduğu genç kızlarla arkadaşlık kurarak kandırıp evlerine götürdüğünü, burada tecavüz ettikleri kızları görüntüleyerek CD'leri ailelerine göndermekle tehdit edip fuhşa zorladıklarını tespit etti.

Görükle'deki Hazine arazisindeki barakalarda besledikleri pitbull cinsi köpeklerle çok sayıda gasp ve yaralama olaylarına karıştıklarını tespit edilen kişiler tek tek gözaltına alındı. Jandarma tarafından 14 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda liderliğini Çakal lakaplı M.D. (41) isimli şahsın yaptığı 11 çete üyesi yakalandı.

Köpeklerin de katıldığı operasyonda şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 tabanca, 3 av tüfeği, 302 fişek, 11 sustalı ve kelebek bıçak, 15 gram esrar, 50 gram Hint keneviri, 1 demir cop, 1 kelepçe ve 'cinsel saldırı" içeren 30 CD ele geçirildi. Çakal Mustafa lakaplı çete lideri M.D.'nin örgütü yönetebilmek için kendisine İranlı eşkıya Hasan Sabbah'ın "uyuşturucu bağımlılığıyla itaat" modelini benimsediği belirlendi.

Çakal M.'nin çete üyelerini uyuşturucuya alıştırıp, kendisine bağımlı hale getirdiği bu yüzden örgütten ayrılmak isteyenlerin bir daha çıkamadıkları ortaya çıktı. Görükle'de yapılan düğünlerin büyük kısmına katılıp, gelin ve damattan zorla para gasp ettikleri iddia edilen çete üyelerinin kendilerine para vermeyen bir gelinin yüzünü kestiği, ayrıca kendileri hakkında şikayetçi olan bir kişiyi de inşaattan atarak, 13 bin nüfuslu belde de korku saldıkları belirlendi. Tehdit ve tecavüz mağduru onlarca kişinin çeteden korkusuna şikayetçi olmaktan çekindiği ifade edilirken, çetenin zulmüne maruz kalan mağdur sayısı 50'ye yükseldi.

Çetenin yaptıklarından usanıp, evini barkını terk eden onlarca kişi ise internette çetenin göçertildiği haberlerini üzerine jandarmayı arayarak şikayette bulundu. İstanbul ve Edirne'den dahi şikayet telefonları alan ekipler, mağdur sayısının daha da artacağını tahmin ediyor. Bu arada çetenin mağdurları korkutmak için hazine arazisi üzerine yaptıkları barakalarda besledikleri pitbul cinsi 5 köpek, Nilüfer Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bakıma alındı. Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguları süren 11 şüpheli, sabah saatlerinde nezarete giriş raporu için Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Gözaltı sayısının daha da artacağını belirten jandarma olayla alakalı tahkikatını sürdürüyor. Şüphelilerin Cuma günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA