kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turizmde yaz sezonu sona eriyor

Giriş Saati : 22.10.2008 11:27
Güncelleme : 22.10.2008 22:50
Yeni Haber
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, gelecek ayın başından itibaren Akdeniz Bölgesi'ndeki otellerin yüzde 75'i ile tatil köylerinin tamamının kış sezonu dolayısıyla kapanacağını bildirdi.

POYD Başkanı Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Bölgesi'nde deniz, kum ve güneşin turistlere sunulduğunu ve bu nedenle yaz sezonunun kasım ayı itibariyle sona erdiğini kaydetti.

Akdeniz Bölgesi'nin kış aylarında üçüncü yaş grubu turistler, golf severler, futbol takımları ve kongreler için tercih edildiğini ifade eden Şimşek, turistin az olması nedeniyle bazı otel ve tatil köylerinin kış döneminde kapandığını vurguladı. Şimşek, ''Antalya'daki yaklaşık 500 otelden 400'ü, Akdeniz Bölgesi'ndeki otellerin yüzde 75'i, tatil köylerinin tamamı kış sezonu dolayısıyla kasım ayı başından itibaren kapanmaya başlayacak. Bu, zorunlu bir kapanış olacak'' dedi.

150 BİN KİŞİ 5 AY İŞSİZ KALACAK

Şimşek, kasım ayının başından itibaren kapanacak otellerle birlikte 150 bin çalışanın da işsiz kalacağını söyledi. Şimşek, şunları kaydetti:

''Ekonomik durgunluk nedeniyle bu kış büyük otel bakımı yok. Oteller yenilenme çalışması yapamayacak ancak yaz ayları boyunca çalışan yaklaşık 150 bin kişi, otel ve tatil köylerinin kapanması ile işsiz kalacak. Otellerin kapanmasıyla 150 bin çalışan beş aylığına içten çıkarılacak. Kasım ile nisan ayları arasındaki sürede işsiz kalanlar, nisan ayından itibaren yeniden işe alınacak. Oteller, kapanmaları nedeniyle bu çalışanları kış mevsiminde istihdam edemiyorlar.''

(AA)