kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ahmet Türk'ten şok açıklamalar

Giriş Saati : 21.10.2008 17:03
Güncelleme : 21.10.2008 18:06
Yeni Haber
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, tartışılacak açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyen Türk, 1980 askeri darbesi hem Kürt halkı için hem de Türkiye için soykırıma neden olduğunu ileri sürerek, "PKK bu ortamda doğdu ve büyüdü bu bir gerçektir" diye konuştu.

Toplantıya milletvekillerinin yanısıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanları, MYK ve PM üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Bugün tam bir kaos ortamı yaşandığını belirten Türk, "Bugün Türkiye'de kavramlar tanımlarını kaybetmiş durumda. Yaşamdan, yaşayarak çözmekten bahsetmek şiddete teşvik sayılıyor. Ölümden, öldürmekten dem vurmak idealize ediliyor. Şu açıkça görülmelidir; bu uygulamalar nedeni ile Kürtlerin bu konudaki bütün ısrarına ve irade beyanına rağmen, ortak yaşam olanakları ve demokratik siyaset yapma koşulları ortadan kaldırılıyor. Türkiye mozaiği bölünme noktasına götürülüyor. Bu sonuçların bütün sorumluluğu başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti hükümetinindir."

"YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRÜLMEK İSTENİYOR"

Kendilerini Diyarbakır'da toplayan nedenin İmralı'da bulunan teröristbaşı'na uygulanan fiziksel şiddet" iddiaları olduğunu vurgulayan Türk, teröristbaşının 2006 yılından bu yana yavaş yavaş zehirlenerek öldürülmek istendiğini öne sürdü. Türk şöyle konuştu:

"Bugün yönelimler fiziksel şiddet boyutuna çıkarılmıştır. Bir sonraki adım ne olacak? Saldırıyı yapan bir görevlinin de belirttiği gibi, ölüm mü? Abdullah Öcalan'a dönük geliştirilen her türlü politikanın Kürt halkına yönelik olduğunu, oradaki en ufak onur kırıcı, irade kırıcı uygulamanın Kürtlerin onur ve iradelerini kırmaya yönelik olduğunu hepimiz biliyor ve görüyoruz.

Kürtlerin iradesi olarak gördüğü ve her türlü saldırıda, anında refleks göstererek iradesini beyan ettiği Sayın Abdullah Öcalan'a yapılan bu uygulama gayri insani, gayri ahlaki ve gayri hukukidir. Düşmanına bile saygı gösterilmesi sosyal ve siyasi etik gereğidir. Bundan yoksun olanlar kendilerine gösterilecek saygıdan da yoksun kalırlar"

"HERKESİ DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Kürtlerin, Öcalan'ın sağlığına ilişkin yapılan resmi açıklamalara güvenmediğini kaydeden Türk, İmralı'ya DTP'nin de içinde olduğu bir heyet gönderilmesini istediklerini bildirdi. Türk şu görüşleri dile getirdi:

"Buradan herkesi dikkatli olmaya ve böylesi tehlikeli oyunlardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Kürtler 80 yıllık uygulamalar nedeni ile bugün PKK lideri Abdullah Öcalan'a ilişkin yapılan açıklamalara güvenmiyor. Bizler de açıklamaları samimi bulmuyoruz. Çözüm için öncelikle şiddet politikalarından ve siyasi literatüre hakim olan şiddet dilinden vazgeçilmelidir. İmralı cezaevine biran önce DTP'nin de dahil olduğu bir heyet gönderilmeli, İmralı cezaevi sistemi ve uygulanan tecride son verilmelidir. Sosyal ve siyasal yaşama dahil olabileceği bir ortam yaratılmalı ve onur kırıcı davranışlardan vazgeçilmelidir. Buradan herkesi bu uygulamaların yaratacağı sonuçları görmeye ve buna göre daha sağduyulu ve çözümleyici yaklaşmaya çağırıyoruz."

"BAŞBAKAN ÇÖP SİYASETİNİ BIRAKSIN"

Türk ortak basın açıklamasında, gazetecilerin soruları üzerine dün Diyarbakır'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın "Diyarbakır'ı çöp götürüyor" şeklindeki sözlerine "Başbakan bıraksın artık çöp siyasetini" karşılığını verdi.

(ANKA)