kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milletvekilleri "Demirel usulü" gezecek

Giriş Saati : 21.10.2008 15:16
Güncelleme : 21.10.2008 18:06
Yeni Haber
AK Parti, Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlanıyor. Yerel seçimlerden büyük bir başarı ile çıkacağını iddia eden AKP, yerel seçimlere değişik stratejilerle hazırlanıyor.

AK Parti, yerel seçimlere "Demirel usulü politika" ile hazırlanıyor. Siyaset sahnesinin en uzun soluklu politikacısı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, izlediği politika AKP'nin yerel seçimlerde izleyeceği en önemli strateji olacak. 7 kez Başbakan olan, Türkiye'de gitmediği il gezmediği ilçe kalmayan Süleyman Demirel'in, siyasi yasaklı olduğu yıllarda "Geleceğim, kaç yıl geçerse geçsin, yine geleceğim. Yine gezeceğim. Türkiye'de gitmediğim tek bir il var. Başbakan olduktan sonra gezmediğim bir kaç ilçe var oralara da gideceğim" sözleri AKP'nin yerel seçim hazırlıklarında izleyeceği en önemli yöntemlerden biri olacak. Milletvekilleri yerel seçimlerde kadar gitmedikleri ilçe ve köy kalmayacak.

YEREL SEÇİMLERE "BAYKAL-BAHÇELİ" İLE HAZIRLIK

Yerel seçimlere kadar seçim bölgelerini ilçe ilçe gezecek olan AKP'li milletvekilleri, seçmene "muhalefet parti liderleri, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli bölgenize kaç kez geldi; Ya Başbakan Erdoğan kaç kez geldi" diye soracak. Baykal ve Bahçeli'yi seçmene şikayet edecek olan AKP'liler, "Siyasetçinin gitmediği yerde siyaset yapılmaz" mesajını verecekler.

AK Parti, ayrıca muhalefet parti liderlerinin hiç gitmediği il ve ilçelerin de listesini çıkardı. AKP seçmenin sık sık dile getirdiği "Politikacılar sadece seçimlerde gelip oy istiyor, bir daha uğramıyorlar" tezini de çürütmeyi hedefliyor.

ÜÇ AVANTAJ

AK Parti, bir siyasi partinin sahip olduğu "üç avantajın da" kendilerinde olduğunu düşünüyor. Birincisi iktidar partisi olmaları nedeniyle Türkiye'nin her köşesine "hizmet götürmek" olduğunu düşünüyorlar.

İkinci avantajlarını ise, Genel Başkanları Erdoğan'ın yurdun en ucra köşlerine gitmesini gösteriyorlar. AKP'lilerin üçüncü avantajları ise liderleri. AK Parti'lilere göre; "Türkiye'de şu anda alternatif parti ve lider yok. Erdoğan iç ve dış politikada önemli bir yerde" bu yüzden seçmenin oy vereceği başka alternatifi olmadığını düşünüyorlar.

YENİ "SLOGAN" YARIŞMAYLA BELİRLENECEK

Mart 2009'da yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren AKP, yerel seçimlerde kullanacağı slogan için teşkilatlar arası "slogan" yarışması düzenliyor. AKP'de oluşturulan özel bir ekip en iyi sloganı seçmek için çalışıyor.

Daha önce yerel seçimlerde kullanılmak üzere teşkilatlar slogan için anket düzenlenmişti. Slogan için anket çalışmaları tamamlandı, anketler yarışmaya sokularak en iyi slogan belirlenecek.

(ANKA)