kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

73 TV ve radyo'nun uydu frekansı, 27 ekim tarihinde değişiyor

Giriş Saati : 21.10.2008 11:58
Güncelleme : 21.10.2008 20:34
Yeni Haber
Türksat 2A uydusundan yayın yapan aralarında ülke genelinde seyredilen belli başlı tv kanallarının da bulunduğu 73 TV ve Radyo'nun yayın frekansları değiştiriliyor.

Türksat A.Ş. Genel Müdürlüğü, TÜRKSAT 2A uydusunda yeni bir düzenleme yapacağını, transponder dizilimini yenilemek amacıyla 73 adet uydu TV ve Radyo yayın frekanslarını değiştireceğini bildirdi.

Edindiği bilgiye göre, frekans değişim, 27 Ekim saat 02.00'da yapılacak. Bu tarihte tüm Avrupa ve Türkiye yayınları mevcut frekanslarından, Türksat A.Ş'nin belirlediği yeni frekanslara taşınacağı için, Televizyon ve Radyo vericilerinin uydu alış frekansları ayarlanana kadar yayın olmayacak.

Yayın kesintisi büyük şehirlerde yaşanmayacak ancak bazı küçük ilçelerde kısa süren yayın kesilmesi olacak.

Ayrıca, TV ve radyo yayınlarını uydudan alan kişiler, site ve ortak anten sistemleri uydu alıcı ayarlarını yapana kadar yayınları izleyemeyecek. Türksat, 21 kablo TV merkezinden ilettiği kanalları aynı gün içinde ayarlayacak, ancak kısa süreli de olsa kesinti yaşanabilecek.

AGB peopelmetrelerinin özellikle digital olanları doğrudan, analog olanlar ise vericiler ayarlanana kadar ölçüm yapamayacak. Yurtdışı kablo TV-IPTV ve ortak sistemlerden iletilen yayınlar, ilgili operatörler ayar yapana kadar kesilmiş olacak.

Yapılacak olan frekans değişikliği nedeniyle tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtilirken, yurtiçi ve dışı ilgili kuruluşlara bilgi verildiği ve en kısa süre içinde frekans dönüşümünün tamamlanacağı bildirildi.

(ANKA)