kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barolarda seçim heyecanı

Giriş Saati : 21.10.2008 11:59
Güncelleme : 21.10.2008 20:34
Yeni Haber
Avukatların meslek örgütü olan Baroları seçim heyecanı sardı 25- 26 Ekim tarihlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Antalya, Hatay, Samsun, Uşak Baroları yeni Başkanlarını, Yönetim, Disiplin, Denetim Kurullarını ve Barolar Birliği üyelerini seçecek.

Barolar, 25-26 Ekim'de gerçekleştirilecek 60. Olağan Genel Kurul'a hazırlanıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara Barosu Türkiye'de Avukat sayısı bakımından en fazla Avukatı barındırırken, seçime kilitlenmiş durumda. İstanbul Barosu ise, avukat sayısı bakımından dünyada en fazla Avukat üyesi olan ikinci şehir olurken, Türkiye'de ise birinci durumda bulunuyor. Büyük kentlerde seçime giren guruplar önce kendi aralarında bir ön seçim yaparak adaylarını belirliyorlar. Ancak bu aday belirlemede, o gurubun dışında bulunan Avukatların da gelerek oy kullandıkları görülüyor. Bu kişilerin de avukat olmaları hasebiyle, bir başka gurubun seçim sandığında oy kullanmaları mümkün görülse bile, bir takım ittifaklarla getirilmiş olmaları bazı yakınmalara neden oluyor.

ANKARA'DA ÜÇ GRUP YARIŞACAK

Ankara Barosu'nda, uzun süreden beri seçimleri kazanan "Demokratik Sol Avukatlar Gurubu" yanında "Baroda Birlik Gurubu" seçimlere giriyor. Gene uzun süreden beri varlığını sürdüren "Çağdaş Avukatlar Gurubu" ise bu seçimde, diğer guruptan kopan bir kısın Avukatlarla birlikte oluşturdukları "Demokratik Sol ve Çağdaş Avukatlar Gurubu" adı altında seçimlere girecekler. Seçime bağımsız olarak birkaç adaş daha girecek.

İSTANBUL'DA 4 GRUP

İstanbul Baro'sunda ise seçime girecek guruplar, "Çağdaş Avukatlar Gurubu" , "Önce İlke Gurubu" , "Hukukun Üstünlüğü Platformu" , "Katılımcı Avukatlar Gurubu" olarak biliniyor.

Bu barolar arasında, seçime girecek bütün gurupları ve adayları tanıtan, Baro sayfasında isimlerine, görüşlerine yer veren baro olarak, Ankara Baro'su bulunuyor.

Antalya, Hatay, Samsun, Uşak Baroları da 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak seçimlerle yeni başkanlarını seçecek.

(ANKA)


(ONR/BÜN)