kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Belediye Başkanı Ensari Bulut İlçe başkanı Ali Rıza Koçer

CHP'lilerin kanlı kavgası

Ali EYCE / SABAH
21.10.2008
İzmir'in Çiğli ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Bulut ile o dönem CHP Çiğli İlçe Başkanı olan Ali Rıza Koçer'in 2 yıl önce birbirlerini vurdurduğu ortaya çıktı..
İzmir'in Çiğli ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ensari Bulut, Temmuz 2006'da belediyenin bir töreninde Alican Eroğlu'nun bıçaklı saldırısına uğramış, olayın ardından düzenlenen "Tırpan 1" operasyonunda 12 kişi çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Altı ay sonra ise bu kez dönemin CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer yüzünü kaşkolla kapatmış bir kişi tarafından 5 el ateş edilerek vurulmuş, düzenlenen Tırpan 2 Operasyonu'nda 13 kişi daha gözaltına alınmıştı.

SAVCI SORUŞTURDU
Bu iki olayla ilgili soruşturmayı genişleten özel yetkili Cumhuriyet savcısı Murat Gök, geçen hafta Bulut'un, Koçer'in vurulmasını azmettirdiği iddiasıyla ifadesini aldı. Savcı önceki gün de bu kez, Bulut'u bıçaklattığı iddiasıyla, bir süre önce ilçe başkanlığından ayrılan Koçer'in ifadesini aldı. İddiaya göre rant kavgasına tutuşan ikiliden önce ilçe başkanı, yeğenine belediye başkanını bıçaklattı. Ardından belediye başkanı da 50 bin YTL vererek Diyarbakır'dan A.H.T.'yi tutup, ilçe başkanını ayağından vurdurdu. Ancak iddiaya göre saf değiştiren A.H.T, Koçer'in isteğiyle belediye başkanının kardeşi Kasım Bulut'u vurdu. Savcı, suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen iki zanlıyı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.