kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ataköy Turizm Merkezi ile ilgili planlamayı Kültür ve Turizm Bakanlığı yapacak.

Sahili Bakanlık şekillendirecek

Ercan SARIKAYA-Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
18.10.2008
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı Ataköy Turizm Merkezi Nazım İmar planlarının iptali için açtığı davalardan vazgeçti. Plan yetkisi Bakanlık'ın oldu..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden bir olan ve yaklaşık 1.5 milyon metrekare araziyi kapsayan Ataköy Turizm Merkezi Nazım İmar planlarına itirazlarını kaldırıp davaları geri çekti. Turizm merkezi ile ilgili tek plan yapma yetkisi artık Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda. Bakanlık tarafından yapılan Ataköy Turizm Merkezi Nazım İmar planlarının, yetkisi dışında yapıldığını öne süren Büyükşehir Belediyesi planlar için iptal davaları açmıştı. Davalar yapılacak projeleri geciktirince Bakanlık'ın isteği ile Büyükşehir Belediyesi açtığı davaları geri çekti.

TARTIŞMALI KARAR
Belediye meclisinde tartışmalara neden olan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce TOKİ tarafından yapılan ihaleyle Sinpaş-Kat Turizm Ortaklığı'na 850 milyon YTL'ye satılan 125 bin metrekarelik Ataköy arsasını da içine alan planların iptaliyle ilgili davadan vazgeçmesi ile Bakırköy, Ataköy ve Zeytinburnu sahillerini Bakanlık şekillendirecek.

BELEDİYE MECLİSİ ONAYLAYACAK
Sahilde yapılacak yapıların imar durumları ile yapı yoğunlukları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanacak.