kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Al Pacino'yu seyretti oyunculuğu seçti!

Giriş Saati : 19.10.2008 11:20
Güncelleme : 19.10.2008 21:14
Yeni Haber
Saadet Işıl Aksoy, oyuncu olmaya nasıl karar verdiğini açıkladı: Al Pacino'nun 'Şeytanın Avukatı' ve 'Simone' filmlerini izledim. İkisinde de o oynuyordu ama sanki bambaşka iki insandı... Ben de içimdeki farklı kişileri keşfetmek istedim...

Saadet Işıl Aksoy, gelecek vaat eden başarılı oyuncular arasında yer alıyor. Rol aldığı dizilerde artık başrolde oynayan Aksoy, bu yıl 'Yumurta' filmiyle yurtdışına gittiği festivallerde kendinden söz ettirdi, film teklifi bile aldı. Aksoy, Yeni Aktüel dergisinin bu haftaki sayısına da oyunculuktan ve hayattan beklediklerini anlattı.

* Gözükara mısınızdır?

Eskiden öyleydim. Ama yaşım ilerledikçe korkaklaşıyorum. Bilinç, korkaklığı getirir derler ya. Belki de gözükaralık, girişkenlik cahil cesaretiydi, hayatı tecrübe etmeden bir şeyleri yapma telaşıydı. Şimdi ayağımı sağlam basma derdindeyim.

* Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?


Aslında oyunculuk yaşadıkça ve tecrübe ettikçe içime işlemeye, derinlere inmeye başladı. Başlarda sadece zevk aldığım, zamanımı onunla uğraşarak geçirmek istediğim bir şeydi. Her şey sinemaya olan ilgimle başladı. Oyunculuk meselesi şu: Galiba küçük riskler alarak başlıyorsunuz.

Bir anda çok büyük bir risk alıp, tam her şeyin ortasında olmak değil de; kısa filmde oynamak, kendini izleyerek ders çıkartmak, aynı hatayı tekrarlamamak, ama başka hatalar yapmak. Sonra dizilerde küçük rollerde oynayıp işi kavramaya çalışmak. Aynı şekilde orada da yaptığın hataları tekrarlamamak.

* HABERİN TAMAMI GÜNAYDIN'DA