kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Görüşmeyi doğal karşılamak lazım"

Giriş Saati : 19.10.2008 15:27
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve bazı DTP'li milletvekilleriyle yemekte bir araya gelmesinin doğal karşılanması gerektiğini bildirdi.

TBMM Başkanı Toptan, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçak ''ATA'' ile Kazakistan'ın Başkenti Astana'ya hareket etti. Eşi Saime Toptan ve bazı milletvekilleri de Toptan ile birlikte Kazakistan'a gitti. Hareketinden önce bir açıklama yapan Köksal Toptan, Kazakistan ve Kırgızistan ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel, aynı kökten gelme ve yakınlık nedeniyle üst düzeyde mükemmel ilişkileri bulunduğunu söyledi. Gezisinde, Kazakistan ve Kırgızistan'ın cumhurbaşkanları, meclis başkanları, başbakanları ve dostluk grubu yöneticileriyle bir araya geleceğini dile getiren Toptan, Türkiye tarafından veya ortaklaşa açılan eğitim kurumlarını ziyaret etme imkanı bulacaklarını belirtti.

Türkçe Konuşan Ülkeler Ortak Asamblesi'nin kurulması için daha önce yapılan toplantılarda mutabakat sağlandığını hatırlatan Toptan, "Her iki ülkeyle parlamenter düzeyde çok iyi ilişkilerimiz var, karşılıklı dostluk gruplarımız var. Bu dostluk gruplarının ziyaretleri var. Bu gezimizde yeniden yeni fırsatları nasıl bulabiliriz, bunu konuşacağız. Belki enerjiyle ilgili, özellikle Kazak petrol ve doğalgazının Batı'ya aktarılmasıyla ilgili şu ana kadar alınan mesafeleri yeniden gözden geçirme imkanımız olacak'' dedi.

Bir gazetecinin "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bazı DTP'li milletvekilleriyle yediği yemeği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sormazı üzerine, "Bu konuda gazete bilgileri dışında bir bilgiye sahip değilim. Ama bunu da doğal karşılamak lazım'' karşılığını verdi.

(CİHAN)