kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Komutanım bitirin bu işi"

Giriş Saati : 19.10.2008 14:16
Güncelleme : 19.10.2008 15:27
Yeni Haber
Tunceli'de teröristlerin askeri konvoya ateş açması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Jandarma Komando Er Fikret Yükseler'in babası, İl Jandarma Komutanı'na sarılarak, "Komutanım bitirin bu işi" diye ağıt yaktı.

Jandarma Komando Er Fikret Yükseler'in şehit haberi Adana'daki baba ocağına ateş düşürdü. Haberi alır almaz fenalaşan 3 çocuk babası Arif Yükseler, oturduğu Sofulu beldesindeki evinden ambulansla Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir süre müşahade altında tutulan Arif Yükseler, gözyaşları içinde eve döndü. Ayakta durmakta zorlanan Yükseler'i İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İzzet Cural eve gelerek teseli etti.

Albay Cural'a sarılan baba Yükseler, "Komutanım bitirin bu işi" diye ağıt yaktı. Cural'ın elini tutarak teselli etmeye çalıştığı baba Yükseler, "Beni de oğlumun yerine askere götürün. Yavrumun kalan dört aylık vatan borcunu tamamlamak istiyorum." şeklinde feryadını sürdürdü.
Anne Gadem Yükseler ise haberin ardından fenalaşarak baygınlık geçirdi. Anne Yükseler'e 112 Acil Yardım Servisi görevlisi doktorlar tarafından evde müdahale edildi.

Sürekli tansiyonu ölçüldü. İçinin yandığını belirten anne Yükseler, kimsenin çocuğunu askere göndermemesini isteyerek, gözyaşları arasında şunları söyledi: "Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın. Biraz da yukardakilerin çocuğu askere gitsin. Biraz da onların ciğeri yansın. Nerede Tayyip Erdoğan. Neden askerlerimize silah vermediler. Teröristleri silahlandırdılar. Neden 4 askeri bir arada bulundurdular? Kendilerinin ki niye vurulmuyor ? O emri verenler benden daha kötü olsun. Benim gibi ateşe düşsünler."

Bu arada şehit asker Fikret Yükseler için Sofulu beldesinde kurulan taziye çadırının çevresindeki ikamatler Türk bayrağı ile süslendi. Taziye çadırına gelen vatandaşlar terör örgütüne lanet yağdırdı. Kadınlar, "Kuzularımız hep askerde. Yavurularımız hep askerde. Şehitlere ölüm yok." diye slogan attı.

Ailede üç çocuğun en küçüğü olan ve terhisine 120 gün kala şehit düşen Fikret Yükseler'in cenazesi Pazartesi günü düzenlenecek törenin ardından Kozan ilçesine bağlı Yassıçalı köyünde toprağa verilecek.

"TÜM TÜRKİYE, GÖZÜNÜZÜ AÇIN, EVLATLARINIZI ÖLDÜRTMEYİN. TERÖRÜ İÇİMİZDEN TEMİZLEYELİM"

Tunceli'de teröristlerin askeri konvoya ateş açması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 5 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan Jandarma Komando Er Fikret Yükseler'in Adana'daki baba evi Türk Bayraklarıyla donatıldı.

Tunceli-Elazığ kara yolunun Dinar Deresi mevkisinde, 14 Ekim Salı günü, askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü üyelerince açılan ateşte ağır yaralanan ve Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören er Fikret Yükseler'in şehit olduğu haberi, merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural da baba Arif Yükseler, anne Gaden Yükseler ve aile fertlerini ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

''OĞLUMUN ASKERLİĞİNİ BEN TAMAMLAYIM''

Kurmay Albay Cural'a sarılarak gözyaşı döken baba Arif Yükseler, ''Komutanım bitirin artık bu terörü. Oğlumun iyileşip dönmesi için dua ederken şehit haberiyle yıkıldık. Oğlumun tezkeresine 4 ay kalmıştı. Onun yerine beni askere götürün, askerliğini ben tamamlayayım'' dedi.

Kurmay Albay Cural ise terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. Oğlunun şehit haberi üzerine sinir krizi geçiren anne Gaden Yükseler ise şöyle konuştu:

''Bana başınız sağ olsun demeyin, çok ağır geliyor. Oğlum ödüllü askerdi, Isparta'da dereceler aldı. Terör artık bitirilsin. Teröristlere gereken ders verilsin. Bizim evladımız şehit oldu, başka evlatlar da şehit olmasın. Kimse benim çektiğim acıyı çekmesin. Bu acıyla nasıl yaşarız. Ümitle tezkere alıp evine dönmesini beklediğim kuzum dönemedi. Tüm Türkiye, gözünüzü açın, evlatlarınızı öldürtmeyin. Terörü içimizden temizleyelim.''

Şehit haberi üzerine Türk Bayraklarıyla donatılan şehidin baba evine taziye ziyaretine gelen vatandaşlar da sık sık slogan atarak terörü lanetledi. Şehit er Fikret Yükseler'in cenazesinin yarın Adana'da toprağa verilmesi bekleniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

14 Ekim 2008 Salı günü, Tunceli-Elazığ kara yolunun Dinar Deresi mevkisinde, askeri konvoyun geçişi sırasında terör örgütü üyelerince açılan ateşte ağır yaralanan Jandarma Komando Fikret Yükseler, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yükseler, yapılan tüm müdahaleye rağmen 5 gündür süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.

(AA)