kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şiddet yüzünden ayrılmak istemişti

Nazan ERDEM / Pervin Metin
14.10.2008
Funda Gülen 17 yıl eşinden şiddet gördü. Boşanmak istediğinde eşi tarafından "kötü yola düştün" diye 30 bıçak darbesiyle öldürüldü..
Adana'da, şiddet uyguladığı ve çalışmadığı için eşinden ayrı yaşayan 36 yaşındaki Funda Gülen, 1 Ekim 2007'de, kocasının 'namusunu kurtarmak' adına işlediği cinayetin kurbanı oldu. Aynı mahallede oturan Funda Bozdoğan ile Kenan Gülen, 17 yıl önce görücü usulü ile evlendi. Bu evlilikten D.G. (16) ile F.G. (14) dünyaya geldi. Ancak, bir benzin istasyonunda çalışan Kenan Gülen, evliliklerinin ilk yıllarından itibaren eşine şiddet uygulamaya başladı. Kendisine uyguladığı şiddeti görmezden gelip, 'bir gün elbet düzelir' umuduyla sabırla bekledi. Genç kadın, Irak'a çalışmaya giden kocasının açtığı boşanma davasıyla şoka uğradı.

ÇOCUKLARI KIZGIN
İkinci darbe ise kocasının Iraklı bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmesiydi. Ama iddiaya göre, sevgilisi tarafından terk edilen koca, Adana'ya dönüşünde af dileyip yeniden karısıyla birlikte yaşamaya başladı. Kendisi çalıştığı halde kocasının çalışmamasına ve uyguladığı şiddete daha fazla dayanamayan Funda Gülen, olaydan bir süre önce kocasıyla yollarını ayırdı. Öfkeli koca Kenan Gülen, ayrı yaşamaya başladığı ve kendisinden boşanmak isteyen eşi hakkında "kötü yola düştüğü" yönünde dedikodu çıktığını öne sürerek, karısının çalıştığı benzin istasyonunu basıp 30 kez bıçaklayarak feci şekilde öldürdü. Lise 2'nci sınıf öğrencisi D.G. ile kardeşi F.G.'nin öfkesi ise anneannelerinden daha büyük: "Annem namuslu bir kadındı. 18 yaşımıza gelince de soyadımızı değiştirmek için mahkemeye başvuracağız."
Haberin fotoğrafları