kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Parmak bebek hayata tutundu

Giriş Saati : 15.10.2008 15:23
Güncelleme : 15.10.2008 23:39
Yeni Haber
Konya'da 20 haftalık olarak doğan ve iç organları gelişmeyen parmak bebeğin yaşama mücadelesi doktorlarını şaşırttı. Bakımı kuvözde devam eden parmak bebek hayata tutunmayı başardı.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 4 gün önce dünyaya gelen parmak bebek, yaşama tutunmayı başardı. Doğduğunda hemen yaşam destek cihazına bağlanarak kuvöze alınan ve 'yaşaması zor' gözüyle bakılan bebek, doktorların özverili çalışmalarının da katkısıyla hayata tutundu.

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Adnan Tekin, parmak bebeğin 20 haftalıkken 1 kilogram ağırlığında dünyaya geldiğini ve organlarının gelişmediğinin tespit edildiğini söyledi. Tıp dünyasında 26 haftanın altında dünyaya gelen bebeklerin yaşama şansının çok az görüldüğünü belirten Başhekim Adnan Tekin, "Demir bebek hepimizi şaşırtan bir yaşama mücadelesi gösterdi. Burada doktorlarımız çok özverili çalıştı. Bu tür bebeklerin ölüm riski yüzde 95'lerin üzerindedir. Doğumdan sonra 24 ila 48 saatleri arasında yaşamlarını yitirirler. Ancak, parmak bebek doktorların çalışmaları vesilesiyle 4 gün sonra adeta hayata döndü. Artık parmak bebek, tehlikeli günlerin büyük bölümünü geride bıraktı." dedi.

Parmak bebeğin annesi Ayşe Demir, bebeği sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Bir an önce yavrusunu kucağına almak istediğini dile getiren anne Demir, doktorlara teşekkür etti.

(CİHAN)