kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölüdeniz'de görkemli festival

Giriş Saati : 15.10.2008 16:59
Güncelleme : 15.10.2008 23:39
Yeni Haber
Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz'de 9'uncusu yapılacak hava oyunlarına 40 ülkeden 500 yamaç paraşütü pilotunun katılacağını bildirdi.

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz, uzun süredir hazırlandıkları ''9. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'' nin 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılacağını ifade ederek,''5 bin yamaç paraşütü pilotu festival süresince Babadağ'dan Ölüdeniz'e serbest uçuş yapacak. Daha önce yaptığımız organizasyonlarla Ölüdeniz'in tanıtımını yaptık. Bu nedenle beldemizde bu yıl çok büyük bir organizasyon yapıyoruz ve katılımın yoğun olması bizi çok mutlu etti'' dedi. Ölüdeniz'de 9'uncusu düzenlenen festivalin, Fransa'nın ardından dünyanın en iyi ikinci hava oyunları olduğuna işaret eden Yılmaz şöyle konuştu:

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

''Festivalle birlikte Ölüdeniz'in turistik sezonunu daha da uzun hale getirmek istiyoruz. Ekim ayı festival için en uygun ay. Dünya çapında başka bir organizasyon yok. Mevsim olarak da çok uygun. Bu nedenle çok sayıda yamaç paraşütü pilotu Ölüdeniz'e akın ediyor. Ölüdeniz'de ekim ayında hava sıcaklığı 25-30 derece oluyor.''

Keramettin Yılmaz, festivalin, bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtımı açısından çok etkili olduğuna inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'' 9. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, Fethiye'yi dünyaya tanıtacak. Ölüdeniz'de yılda 70 bin atlayış gerçekleştiriliyor ve bunların yaklaşık 35 bini ticari atlayış. Ölüdeniz, hava oyunlarında dünyada yer edindiği gibi Türkiye de yer edindi. Bu yılki festivale özellikle üniversitelerin katılımı çok büyük. Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda üniversite öğrencisi de atlayış için beldemize gelecek. Ayrıca uçamayanlar için plajda plaj eğlenceleri gerçekleştirilecek. Ölüdeniz şölen havasına sokulacak.''

(AA)