kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komşuda 5,1'lik deprem

Giriş Saati : 14.10.2008 08:14
Güncelleme : 14.10.2008 23:18
Yeni Haber
Yunanistan'da bugün Richter ölçeğine göre 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yunan basınında yer alan haberlerde, yerel saatle 05.06'da meydana gelen depremin merkez üssünün, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki Eğriboz adasının kuzeyinde, Ege Denizi'nde olduğu belirtildi. Haberlerde, depremin Yunanistan'ın büyük bölümünde hissedildiği ancak ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadığı kaydedildi.

5.1'LİK DEPREMLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMALARDA BÜYÜKLÜĞÜ
6.6 OLARAK DUYURULUNCA TARTIŞMALARA YOL AÇTI


Yunanistan'ın Eğriboz (Evia) adasının kuzeyinde bu sabah meydana gelen, Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremin, Atina Yerbilimleri Enstitüsü tarafından ilk açıklamalarda 6.6 büyüklüğünde duyurulması tartışmalara yol açtı.

Yunan basını, saat 05.06'da meydana gelen, can ve mal kaybına yol açmayan depremin, enstitünün ölçüm cihazlarında meydana gelen arıza nedeniyle olduğundan çok daha büyük gösterildiğini duyurdular.
Açıklanan değerler arasındaki farkın çok büyük olduğuna ve deprem bilimciler arasında da halkın paniklemesine yol açması nedeniyle tartışmalar yarattığına dikkat çeken Yunan basını, yapılan yanlışın, "tehlikeli ve hiçbir biçimde açıklanamaz" olduğunu kaydettiler.
Eğriboz'un kuzeyindeki "Madudi" yerleşim biriminin çok yakınında denizde meydana gelen depremin, ilk verilere göre 6.6 olarak açıklanması sonrasında, artçı sarsıntıların da kaydedilmesinden endişe eden halk panik halinde yollara dökülmüştü.

Adada valilik kararıyla okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

AA