kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kahraman' McCain hayal kırıklığı yarattı

14.10.2008
Vietnam gazisi kimliğiyle "onur ve vatanseverliğini" ön plana çıkardı. Ancak ekonomik kriz darbesini atlatacak strateji geliştiremedi. Tartışmalarda çıkış yapamadı. Obama'ya "terörist" yakıştırması tepki topladı. ABD basını "Çirkinleşti" derken kendi partisi bile McCain'e desteğini azaltmaya başladı..
ABD seçimlerine bir aydan az bir zaman kala Cumhuriyetçiler zor günler yaşıyor. Kötü giden ekonomi, canlı tartışmalarında atak yapamaması nedeniyle başkan adayı John McCain, anketlerde Demokrat aday Barack Obama'nın gerisine düştü. Parti içindeki huzursuzluk McCain'in en son Minnesota'daki konuşmasında yuhalanmasına kadar vardı. Başta Vietnam gazisi olması nedeniyle kampanyayı "onur ve vatanseverlik" üzerine kuran McCain, son haftalarda yönünü Obama'yı "terörist" gibi gösterme ve adının "Hüseyin" olduğunu ön plana çıkarmaya çevirdi.

"OBAMA'DAN KORKUYORUM"
Hafta sonuysa McCain zor anlar yaşadı. Eşinin hamile olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Obama gibi teröristlerle işbirliği yapan birinin bu ülkeye başkan olmasından korkuyorum" dedi. Rakibini "Obama korkmamanız gereken bir insan" sözleriyle koruyunca yuhalanan McCain, "Sadece ondan iyi olacağımı biliyorum" diyerek ortamı yumuşatmaya niyetlendi. Basın ise McCain'in yönteminin doğru olmadığını savunuyor. Washington Post gazetesi, "Kampanyasını saygı üzerine kurduğunu söyleyemem. Obama'ya saygı duyduğunu söylüyordu. Şimdiyse çirkinleşti" yorumunu yaptı. Independent gazetesi ise, şahin Cumhuriyetçilerin McCain'i terk etmeye başladığını öne sürdü. Habere göre, eski aday Mitt Romney ile birçok Kongre yetkilisi, böyle giderse seçimleri kaybedeceğini belirttiler.