kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rusya, hava sahamızı ihlal etti"

Giriş Saati : 14.10.2008 15:04
Güncelleme : 14.10.2008 23:18
Yeni Haber
Rusya'nın, Gürcistan hava sahasını ihlallerini sürdürdüğü bildirildi.
Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus uçaklarının dün iki kez, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya sınırındaki Cava köyü civarında 18 kilometre içeri girerek hava sahasını ihlalde bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, Rus uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlallerini sürdürdüğü ve bunun da Rusya'nın halen Gürcü topraklarına karşı saldırgan tutumunun devam ettiğini gösterdiği ifade edildi.
Rusya'dan yapılan açıklamada ise Gürcistan'ın iddialarının gerçek dışı olduğu ve hava sahasını ihlalin söz konusu olmadığı kaydedildi.
CENEVRE TOPLANTISI
Bu arada, Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigol Vaşadze, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Ekimde Cenevre'de düzenlenecek ve Gürcistan-Rusya krizi başta olmak üzere Kafkasya'daki son durumun değerlendirileceği toplantıya, Güney Osetya ve Abhazya'daki ayrılıkçı rejimin üyelerinin katılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu tür girişimleri engelleyeceklerini söyledi.
Cenevre'deki toplantıda, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün korunması ve mültecilerin evlerine dönüşünün sağlanması gibi konuları gündeme getireceklerini belirten Vaşadze, Fransa'nın arabuluculuğunda imzalanan 6 maddelik geçici ateşkes anlaşmasına tam olarak uyulması için gereken adımların atılmasını isteyeceklerini ifade etti.
Toplantıya, Rusya ve Gürcistan'dan heyetlerin yanı sıra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Birliği (AB), BM ve diğer uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı bildirildi.
Gürcistan'ın tepkisine rağmen Güney Osetya ve Abhazya'dan temsilcilerin Rus heyeti içinde toplantıya katılmasının beklendiği ifade ediliyor.
AA