kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'ye Pasifik ve Afrika ülkelerinden destek

Giriş Saati : 14.10.2008 08:23
Güncelleme : 14.10.2008 23:18
Yeni Haber
Türkiye'ye, 17 Ekimde yapılacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi seçimlerinde Pasifik ve Afrika ülkelerinin destek sözü verdikleri öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM'de temsil edilen Pasifik ve Afrika ülkelerinin daimi temsilcileri Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile yaptıkları görüşmelerde bu yıl içinde Türkiye'de düzenlenen Afrika Birliği Zirvesi ile Pasifik ülkeleri zirveleri sonucunda Türkiye'yi ve insanlarını tanıdıklarını, takdir ettiklerini belirttiler.

Babacan'ın dün yaptığı toplantılarda Pasifik ve Afrika ülkelerinin BM daimi temsilcileri, Türkiye'yi hem gelişmekte olan hem de gelişmiş bir ülke olarak kendilerine yakın hissettiklerini ve Türkiye'nin kendilerini iyi anlayacağını düşündüklerini söylediler. Toplantılarda, söz konusu bölgesel grupların temsilcilerinin Babacan'a Güvenlik Konseyi seçimlerinde oylarını Türkiye'ye vereceklerini ifade ettikleri de öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Babacan'ın Afrika ve Pasifik ülke gruplarının temsilcileriyle toplantılarına katılım sayısının da oldukça fazla olduğu belirtildi.

Babacan, New York'ta 17 Ekimde BM Genel Kurulunda yapılacak Güvenlik Konseyi 2009-2010 dönemi geçici üyeliği seçimleri öncesinde BM'de temsil edilen coğrafi gruplara üye ülkelerin daimi temsilcileriyle çeşitli toplantılarda bir araya geliyor.

Seçimlerde BM Genel Kurulunun 192 ülkesinin daimi temsilcileri oy kullanacak.

Türkiye, Batı Avrupa grubundan Avusturya ve İzlanda'ya karşı yarışacak ve Konseye seçilmesi için Genel Kurulda oy kullananların üçte ikisinin oyunu alması gerekecek.

Babacan'ın bugünkü temaslarında ise Asya ile Latin Amerika ve Karayipler bölgelerinin temsilcileriyle ayrı ayrı bir araya gelmesi bekleniyor.

AA