kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bond'un kötü adamları Swatch'a ilham verdi!

12.10.2008
Saat markası Swatch, artık ölümsüzleşen ve geniş bir fanatik kitlesine sahip olan James Bond filmlerinin kötü karakterlerinden esinlenerek 22 adet saat tasarladı. Koleksiyonun adını da '007 Kötü Karakterler' koydu..
Dr. No
Bond serisinin unutulmaz, en zarif kötü karakteri 'Dr. No'dur. Nükleer reaktörden çıkan kabarcıklar içinde boğularak ölen, Julius Wiseman'ın canlandırdığı Dr. No'dan esinlenerek hazırlanan Skin Chrono, ünlü karakterin takım elbisesini anımsatan beyaz ve soluk bej renklerini içeriyor. Modelin kadranı ise filmdeki reaktörün araç panelini hatırlatıyor. Ayrıca levhanın içinde 'Danger Level' (Tahlike Seviyesi) yazısı yer alıyor.

OddJob Goldfinger
1964'de Goldfinger bölümünün dikkat çeken kötü adam karakteri OddJob'dan esinlenilen bu model, altın renkli paslanmaz çelikten yapılmış. Bileği saran parıltılı bu saatin rakamlarından saat ayar pinlerine ve iç levhaya kadar her şey altın renginde. Sarı iç levhanın üzerindeki siyah çapraz çizgiler ayrıca dikkat çekiyor. Saatin kadranları ise altın sarısı ve beyaz renkleriyle tamamlanmış.

Zao Die Another Day
Zao karakterinin saati, Zao'nun yüzündeki pırlanta izlerinden ve taşlardan ilham alınarak tasarlanmış. Paslanmaz çelikten yapılan saatin kayışında yer alan boreal kristalleri ise saate şık bir görünüm kazandırıyor. 3, 6, 9 ve 12 rakamlarının yer aldığı saatin görünümü, siyah akrep ve yelkovanla hareketlenmiş.

Dominic Greene Quantum of Solace
Son Bond filminin kötü karakteri olan Dominic Greene'den ilham alınarak tasarlanan saat, ünlü 007 tabancalı logoyu taşıyor. Saatte ayrıca, fildişi 'Greene Planet' yazısı yer alıyor.

Elektra King The World Is Not Enough
Saat, Elektra kralını canlandıran Sophie Marceau'un filmde kullandığı şallardan birinden ilham alınarak tasarlanmış. Şalın üzerindeki lacivert ve kırmızı motifler, bej saat kayışın üzerine ve saten içerisine işlenmiş. Kayıştan sarkan kırmızı damla motifli süslemeler ise saate ayrı bir hava katmış.

Scaramanga The Man With the Golden Gun
'The Man with the Golden Gun' bölümünde Christopher Lee tarafından canlandırılan Fransisco Scaramanga karakterinden esinlenerek hazırlanan bu model siyah deri kayışlı. Saat bölümünü kayışa bağlayan bölümlerde ise altın sarısı metal kullanılmış. Adeta bir hedefi andıran saat levhasının merkezi siyah, altın sarısı ve beyaz renklerle tamamlanmış. Mat siyah plastik saat çerçevesi olan bu modelde saniye sayıcıları da var.

Jaws The Spy Who Loved Me
Bond'un en çok hatırlanan kötü karakterlerinden biri olan metal dişli Jaws karakteri de Swatch'ın esin kaynaklarından biri. Tamamı paslanmaz çelikten üretilen saat tıpkı Jaws'ın dişlerini andırıyor. Modelde tarih göstergesi, saniye, dakika, salise sayıcıları mevcut. Saat levhasında bulunan sarı çember ve kadranlar fosforlu olarak tasarlanmış. Saat levhasının içerisi de Franz'ın ipek şeritli gömleğini andırıyor.

Blofeld's Cat You Only Live Twice
Bond fanlarının en popüler karakterlerinden Blofeld'in beyaz yumuşak tüylü kedisinden esinlenerek tasarlanan bu model, daha çok klasik tarza hitap ediyor. Beyaz sentetik deriden yapılan saatin bilekliğe bağlanan kısmının üzerinde, kötülüğün simgesi olan 8 bacaklı korkunç siyah ahtapotun amblemi bulunuyor. Saatte 1 rakamı yerine Blofeld'in kedisine hitaben, açık yeşil pati izi yer alıyor. Kayış geçme yerinde ise gümüş renkli 007 logosu kullanılmış.
Haberin fotoğrafları