kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Asuman Krause: Dedikoduyu Türkiye'de öğrendim. Almanya'da insanlar nettir, dürüsttür. Kim kimi sevmiyorsa suratına söyler. Burada bana patavatsız diyorlar ama ben böyle yetiştim. Kimseyi sevmek zorunda değilim.

'Başkasının lafıyla harekete geçmek istemiyorum!

12.10.2008
Şarkıcı-manken Asuman Krause, "Koç burcuyum. Önce harekete geçer, sonra düşünürüm" dedi ve ekledi: Bugüne kadar verdiğim hiçbir kararı anneme bile danışmadım. Kimsenin lafıyla hareket etmek istemiyorum!..
Mankenlikten şarkıcılığa transfer olduktan sonra kimilerinin eleştirip, pek çoklarının da "Sesi gerçekten güzel" diye alkışladığı Asuman Krause, 'şarkıcılığa soyunan bir manken' olarak tanımlanmak istemediğini söyledi. Harper's Bazaar dergisi için Şebnem Kırmacı'nın sorularını yanıtlayan Krause, hakkında merak edilenleri anlattı.

* Şarkıcılığa nasıl karar verdiniz?
Bu işi yapmaya karar verdiğimde, aynı zamanda kimseye söylememeye de karar verdim. Çünkü her kafadan ses çıkınca insanın aklı karışıyor. Özellikle Türkiye'de bu var. Bilip bilmeden yorum yapıyorlar. Bir de insanlar çok önyargılı. 'Asuman kaset çıkarmış. Bir tane daha manken mi lazımdı?' durumu var. Tamam, benden önceki örnekler ya da birkaç kişi çok kötü olmuş olabilir ama insanlar bir şans verseler ya! Ben bu işe karar verdiğimde şan hocasına gittim 'Lütfen bana doğruyu söyle. Asuman git kendi kendine evde şarkı söyle dersen vazgeçeceğim' dedim. Tam tersine 'Sende bizim istediğimiz alaturka gırtlağı da var' deyince sevindim.

VOKALLE KANDIRDILAR
* Tabii mankenlikten şarkıcılığa geçip de facia yaratan örnekler de var...
Ama bazı arkadaşları sesleri iyi olmadığı halde 'Seni vokallerle destekleriz' diye kandırdılar. Harcadılar yani! 'Mankenlik nereye kadar? Şarkıcılıkta para var' diye düşünenler de oldu. Benim zihniyetim hiç öyle olmadı. Neden mankenlik bir yerde son bulsun ki? Bakın Naomi Campbell kaç yaşında. Kendine iyi bakan herkes aynı şeyi yapabilir. Neyse sonuçta şarkıcılığa geç başladım ama çok yol kat ettim. Aslında bazı programlara katılmak zorunda hissediyorum kendimi. Çıkayım canlı şarkı söyleyeyim de sesimin iyi olduğunu anlasınlar.

* Sizi çok heyecanlandıran bir hayaliniz var mı?
Şarkıcılığıma ne eklemek istediğimi soruyorsanız; çok iyi bir şov yapmak istiyorum. Romanya'da bir video seyrettim. Çok güzel bir kadın hem şarkı söylüyor hem dans ediyor. Neden yapmayayım? Böyle bir şey yapmayı çok istiyorum.

* Hayatınız hakkında planlar yapar mısınız?
Hiç! Bazı insanlar da eleştiriyor beni bu yüzden. Hani bazı ev kadınları 'Akşam ne yapacağım?' diye sızlanır ya hiç anlamam. Ev kadınısın zaten! Evde ne varsa onu yapacaksın. Yapmak istediğim şeyler var hayatta ama zamanlamaya göre sınırlamam kendimi. Yarının planını da yapmam çünkü olmayınca üzülür insan. Buluşup yemek yemeler falan ne kadar sıkıcı geçer. Ama birdenbire karşılaşmalar en güzel vakit geçirdiğin buluşmalara dönüşür. İş konusuna gelince; tabii ki kafamda birtakım projeler var ama zamanını belirlemedim.

HAYAT KOÇUM YOK
* Çok saygı duyduğunuz biri var mı?
Malcolm X. Bir hayranlıktır aldı başını gidiyor. Denzel Washington ve Michael Jordan'ı da çok seviyorum. Bu adamlar bana hayat koçluğu yapsalar öyle mutlu olurum ki!

* Hayat koçunuz mu var yoksa?
Yok tabii ki. Hayat koçum kendimim. Ben Koç burcuyum; önce harekete geçer sonra düşünürüm. Aşktı meşkti, bu işlerde eskiden çok tezcanlıydım. Şimdi daha temkinliyim. Bu yaşanmışlıkla alakalı bir şey galiba... Artık, ancak ben izin verirsem üzülüyorum. Ben istemesem bana kimse zarar veremez. Bugüne kadar verdiğim hiçbir kararı anneme bile danışmadım. Mesela güzellik yarışmasına gireceğimi bile söylemedim. Birkaç kere başkalarının sözüyle hareket ettim sonra kendime ne kadar kızdım anlatamam. Sonuçta kararını verdiğim şey ne olursa olsun benim oluyor. Iskaladığım şeyler oldu hayatta. Çok pişmanlığım da var, keşkem de. 'Pişman oldum bir daha yapmam' diyorum, haftasında kendimi aynı hatayı yaparken buluyorum. Ama ıskalarsam da kendim ıskalamak istiyorum. Kimsenin lafıyla hareket etmek istemiyorum!
Haberin fotoğrafları