kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Haluk Okutur

2001 krizinde doğdu, şimdi ABD'li bankacılara simit satmaya gidiyor

12.10.2008
Simit Sarayı'nı 2001 krizinde batan bankaların şubelerini alarak kurdu ve krizi fırsata çevirdi. "Sıra 2008 krizini fırsata çevirmekte" diyen şirketin ortağı Okutur, finansın kalbi New York'ta Simit Sarayı açmak istiyor..
2001 krizi Türkiye'de bankacılık sisteminin yeniden yapılanması için önemli bir fırsat oldu. O gün temelleri atılan bankacılık sistemi Türkiye'nin bugünkü krizden (şimdilik) ağır yara almamasının en büyük nedeni. Krizde binlerce bankacı işsiz kalırken yüzlerce şube de kapatıldı. 2001'de krizi fırsata dönüştürmeyi düşünen bir girişimci ise bu şubeleri çay-simit satan dükkanlara dönüştürdü. Öyle tuttu ki 4 bin kadar taklidi yapıldı. Simit Sarayı'ndan bahsediyoruz. Şirketin yüzde 50 ortağı Haluk Okutur, her gün 150 bin kişiyi ağırlayan Simit Sarayı'nın 2008 krizini de fırsata dönüştürmek için kolları sıvadığını belirtiyor ve ekliyor: "Finans dünyasının kalbi New York'un ünlü Time Square meydanında şube açmak için yer arıyoruz."

TEKLİF ABD'Lİ GRUPTAN GELDİ
Simit Sarayı'nın yüzde 50 ortağı Haluk Okutur, ABD'li bir grubun kendilerine teklifte bulunduğunu ve ABD'de Simit Sarayı zinciri açmak istediğini söyledi. Ancak grubun hemen harekete geçmek istediğini belirten Okutur, "Biz onlardan New York'un Manhattan bölgesindeki Times Square'de bir yer bulurlarsa hemen başlayabileceğimizi söyledik. Onlar da şu anda yer bakıyor" diye konuştu. Okutur en geç 2012 yılı gibi ABD pazarına büyük ölçekli giriş yapmayı planladıklarını dile getirdi ve hedefini McDonald's'tan bir fazla mağaza açmak olduğunu ve bunu yapana kadar da kendini başarılı saymayacağını söyledi. Okutur, "Şu anda McDonald's'ın dünya genelinde 34 bin şubesi bulunuyor. 2025 yılı gibi o sayıya ulaşmış olacağımız tahmin ediyorum" dedi.

YUNANİSTAN'DA 7 ŞUBE
Yunanistan'da bir firma ile anlaştıklarını ve bu yıl sonuna kadar 7 Simit Sarayı'nın Atina'nın en gözde yerlerinde faaliyete geçeceğini dile getiren Okutur, "Daha sonra bu sayının 20'yi aşmasını bekliyoruz. Ona göre bir anlaşma imzaladık. 2010 yılında da sırasıyla Avusturya, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yayılmayı planlıyoruz. 2010 sonunda Avrupa'da 500 şubeye ulaşmayı ve 3 milyar Euro ciro elde etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.