kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2008 Aziz Paul Yılı kutlamaları kapsamındaki Ortodoks Zirvesi’nin ardından dünyadaki 17 patrikhane temsilcisi dün de Fener Rum Patrikhanesi’ndeki pazar ayinine katılıp dua etti.

Dinlerarası diyalog mesajı verildi

Ercan SARIKAYA / SABAH
12.10.2008
İstanbul'da 17 patrikhanenin temsilcisiyle yapılan Pan-Ortodoks Zirvesi'nde alınan kararlar pazar ayini sonrası açıklandı. Dinlerarası diyalog mesajı çıkan zirve sonuç bildirgesinde, "Diğer Hıristiyan kiliseleri, Musevi ve İslam dinleri ile başlatılan diyalog, dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla beraberce ve ısrarla devam ettirilecektir" ifadesi yer aldı. Ortodoksların tarihteki problemleri için Fener'in çabalarını sürdüreceği kaydedildi.

17 TEMSİLCİ KATILDI
İstanbul Rum Patrikliği'nin 2008 Aziz Paul Yılı kutlamaları kapsamında önceki gün düzenlediği Ortodoks Zirvesi'nin ardından 17 patrikhane temsilcisi dün de Fener Rum Patrikhanesi'ndeki pazar ayinine katıldı. İstanbul'daki Ortodoks dünyasını da biraraya getiren ayin 2 saat sürdü. Çok sayıda Ortodoks'un katıldığı ayinde mumlar yakılıp dualar okundu. Ayine İskenderiye Patriği Theodoros (Mısır), Antakya Patriği İğnatios (Suriye), Kudüs Patriği Theofilos, Moskova Patriği Alexi (Rusya), Kıbrıs Başpiskoposu Hrisostomos, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, Arnavutluk Başpiskoposu Anastasios, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Başpiskoposu Hristoforos, Finlandiya Başpiskoposu Leon, Estonya Metropoliti Stefan katılırken, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan ve Polonya kiliseleri deayinde en yüksek şekilde temsil edildi. Ayinin sonunda 17 patriğin bir araya gelmesi nedeniyle şükür duası yapıldı.