kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ayşe Özyılmazel: Jacqueline Bisset beni oyuncu sandı. "Gazeteciyim" dedim, inanmadı! Jacqueline Bisset Emin Boztepe

Gençken güzelliğinin farkında bile değilmiş!

12.10.2008
Saat 13.00'te Voda Screening Room'da Jacqueline Bisset'nin sinema dersi var. Aslında dersten çok soru cevap da diyebiliriz. Sahnedeki masada yerlerini alıyorlar ve Atilla Dorsay soruyor; Bisset cevaplıyor. Bakın Bisset neler anlatıyor:

* Modelliği oyunculuk okulunu karşılayabilmek için yaptım.

*
O zamanlar aktrist ve modellere kötü gözle bakılıyordu. Babam doktordu ve ailemi utandırmaktan korkuyordum.

* Utangaçlığımı oyunculukla yendim. Şimdi daha duyarlı bir insanım.

SINATRA ÇOK ÖZELDİ

* Gençken güzelliğimin farkında değildim. Evimizde çok ayna yoktu. Kendime güvenim de yoktu. Aynaya baktığımda annem uyarır "Bakma" derdi. Babamdan başkalarına duyarlı olmayı ve gözlem yapmayı öğrendim. Gözlem oyunculukta çok işime yaradı.

* Neredeyse başrol oynadığım tüm aktörler öldü... Frank Sinatra benim için çok özeldi çünkü babamın en sevdiği şarkıcıydı. Çok kibar bir insandı. Onunla ilk tanıştığımda şaşkınlıktan kendime gelemedim. O hep bir efsaneydi. Çok farklı bir büyüsü vardı. Herkes ondan çok çekinir, korkardı. Sinatra her sahneyi sadece bir kez çekerdi. O yüzden hataya yer yoktu. İnsanlar aramızda aşk hikayesi kurmaya çalıştılar ama öyle bir şey yoktu. Bana 'çocuk' derdi.

*
Paul Newman'la iki kere çalıştım. Onunla çalışmak çok kolaydı. Çok yakışıklıydı, kibardı ve asla lafı dolandırmazdı.

* John Huston güler yüzlü ve hoş bir adamdı ama gözleri parlamazdı. Herkes onun onayını almak isterdi. Anthony Quinn'le çalışmaya bayılırdım. O tam bir erkekti, kırılgan değildi.

*
Türk sevgilisi Emin Boztepe sorulunca da Türk erkeğiyle olmayı şöyle anlattı Bisset: Ben genelleme yapmayı sevmem. Emin, Anthony Quinn gibi tam bir erkek. Karizmatik, başarılı, ailesi çok kibar. Kültürel farkları görmek çok ilginç tabii...